Revista care te menține sănătos

Știri

Vedete care se confruntă cu boli cronice

Mădălina Cristea; surse: mayoclinic.org, health.com, healthline.com, everydayhealth.com, goodhousekeeping.com webmd.com, getasthmahelp.org și prevention.com
18 august 2023
Share
Vedete care se confruntă cu boli cronice

Bolile nu țin cont de vârstă, gen sau statut social. Drept urmare, chiar și vedetele se pot confrunta cu afecțiuni rare sau cronice. De multe ori, ele aleg sa facă publice aceste diagnostice, tocmai pentru a milita pentru conștientizarea și prevenirea respectivelor afecțiuni. Chiar dacă persoanele publice par sănătoase și strălucitoare în interviuri și în postările din social media, nu uitați că și ele sunt predispuse problemelor de sănătate.

Pacienții care nu se bucură de lumina reflectoarelor s-ar putea simți motivați de faptul că, în cazul celebrităților, un diagnostic nu a stat niciodată în calea dorinței de a duce cariera pe noi culmi, de a întemeia o famile și de a trăi o viață cât mai normală.

Lupus

Lupus este o boală autoimună ce produce inflamații în organism. Se manifestă, în special, la nivelul rinichilor, al pielii, al articulațiilor, al inimii, al sistemului nervos și al plămânilor. Actrița și cântăreața Selena Gomez are lupus și, din cauza bolii, a avut nevoie, în 2017, de un transplant de rinichi. Îndrăgita artistă comunică deschis în social media despre lupta pe care o poartă cu această afecțiune și inspiră o mulțime de pacienți din întreaga lume. Există și alte vedete care se confruntă cu această boală: Seal, Toni Braxton, Nick Cannon și Kristen Johnston.

Psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună care se manifestă ca o erupție cutanată cu mâncărimi și pete solzoase pe scalp, coate, trunchi și genunchi. Kim Kardashian și mama sa, Kris Jenner, suferă de această afecțiunie care se poate transmite genetic. Alte vedete cu psoriazis: Cyndi Lauper, Cara Delevingne și Jon Lovitz.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele RILASTIL XEROLACT, recomandate ca adjuvant în toate cazurile de psoriazis, ichtioza, eczemă cronică şi în cazurile de piele uscată cauzată de diabet.

vedete si bolile lor, lupus, diabet, psoriazis, adhd, boala crohn, endometrioza, depresie, astm, tiroidita hashimoto, boala lyme, laday gaga, tom hanks, George Lucas, surorile Hadid,

ADHD

ADHD-ul chiar există în cazul adulților. De fapt, de multe ori, tulburarea de deficit de atenție este recunoscută sau diagnosticată abia când pacientul este la vârstă adultă. Nu reprezintă o boală, ci o sumă de simptome precum impulsivitate, dificultatea de a trasa priorități, probleme de concentrare, stări de neliniște, impulsivitate, greutate în a gestiona stresul. Iată câteva vedete care au ADHD: Will.i.am (fondatorul trupei The Black Eyed Peas), Channing Tatum, Justin Timberlake, Lily Allen, Nelly Furtado, Paris Hilton, Russel Brand și Simone Biles.

Boala Crohn 

Boala Crohn este o boală inflamatorie intestinală de natură cronică. Se manifestă prin crampe abdominale, pierdere în greutate, diaree, oboseală și chiar ulcerații ale pielii. Iată ce vedete se confruntă cu Boala Crohn: Pete Davidson, Anastacia, magicianul Dynamo, Mike McCready (chitarist al trupei Pearl Jam) și Shannen Doherty.

vedete si bolile lor, lupus, diabet, psoriazis, adhd, boala crohn, endometrioza, depresie, astm, tiroidita hashimoto, boala lyme, laday gaga, tom hanks, George Lucas, surorile Hadid,

Endometrioză

Nici endometrioza, o boală cronică ce afectează 1 din 10 femei de vârstă fertilă, nu ocolește vedetele. Lena Dunham, Tia Mowry-Hardrict, Amy Schumer, Chrissy Teigen, Mandy Moore, Halsey, Alexa Chung, Emma Bunton, Emma Roberts sunt câteva dintre celebritățile care se confruntă cu simptomele dureroase ale acestui afecțiuni.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar GlucoSuport, care este recomandat pentru menţinerea concentraţiilor normale ale glucozei din sânge.

Diabet

Potrivit statisticilor raportate de către specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății, la nivel mondial există aproximativ 422 de milioane de pacienți diagnosticați cu diabet. S-ar putea să vă surprindă, însă dacă urmăriți știrile mondene sau sunteți activi în Social Media veți descoperi că boala este destul de des întâlnită și în rândul vedetelor. Sharon Stone, Nick Jonas, Vanessa Williams și Theresa May au diabet de tip 1. Cu diabet tip 2 se confruntă Tom Hanks, Salma Hayek, George Lucas, James Earl Jones, Halle Berry, Randy Jackson și Paul Sorvino

Depresie

În ciuda faimei și a câștigurilor financiare, nici vedetele nu sunt străine de depresie. Iată cine se confruntă cu această tulburare afectivă: Miley Cyrus, Lady Gaga, Demi Lovato, Cara Delevingne, Jon Hamm, Owen Wilson, Kristen Bell, Dwayne The Rock Johnson, Kristen Dunst, Sheryl Crow, Lili Reinhart, Katy Perry, J.K. Rowling și Jim Carrey.

vedete si bolile lor, lupus, diabet, psoriazis, adhd, boala crohn, endometrioza, depresie, astm, tiroidita hashimoto, boala lyme, laday gaga, tom hanks, George Lucas, surorile Hadid,

Alte persoane publice care se luptă cu boli cronice

Descoperiți, în continuare, și alte diagnostice cu care se confruntă vedetele. În multe dintre cazuri, acestea aleg să vorbească deschis despre problemele de sănătate pe care le au, despre simptome și tratament:

  • Sarah Hyland, actrița din serialul Modern Family a fost diagnosticată cu displazie renală la vârsta de nouă ani. Pe măsură ce a trecut timpul, starea ei de sănătate s-a înrăutățit și, în cele din urmă, a suferit un transplant de rinichi, donatorul fiind chiar tatăl ei;
  • Bono, solistul trupei U2, are glaucom;
  • David Backham, Jessica Alba, Diane Keaton, Eminem, Lindsay Lohan, Harry Styles, Bill Clinton și Pink au astm;
  • Venus William are sindromul Sjogren;
  • Winnie Harlow și Jon Hamm au vitiligo;
  • Shania Twain, Bella Hadid, Amy Schumer, Justin Bieber, Avril Lavigne și Ben Stiller au boala Lyme;
  • Gigi Hadid și Zoe Saldana au tiroidita Hashimoto;
  • Catherine Zeta-Jones, Jean-Claude Van Damme și Mariah Carey au tulburare bipolară.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.