Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dieta fara gluten ar putea creste riscul de diabet de tip 2

14 martie 2017
Share

Potrivit unui studiu american, o dieta fara gluten ar putea duce la dezvoltarea diabetului de tip 2, mai ales in conditiile in care aceasta dieta a devenit din ce in ce mai populara printre vedete. Glutenul reprezinta un grup de proteine de stocare prezente in cereale. Astfel, glutenul poate fi intalnit in alimente precum painea, pastele, biscuitii.

Regim alimentar fara gluten

Excluderea din alimentatie este justificata in caz de boala celiaca sau in cazul unei alergii. Pentru cei care nu au niciun fel de problema, beneficiile unei diete fara gluten nu au fost dovedite. Cercetatorii de la Harvard au analizat efectele acestui regim restrictiv prin intermediul a trei studii realizate pe un numar de 200.000 de persoane, timp de 30 de ani. Rezultatele au aratat ca persoanele care consumau intre 5,8 si 7,1 grame de gluten pe zi prezentau un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Dieta fara gluten ar putea creste riscul de diabet de tip 2»:2.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate