Revista care te menține sănătos

Știri

Stiti de ce fel de diabet suferiti? Se pare ca diabetul tip 3c este diagnosticat gresit, ca diabet tip 2

2 noiembrie 2017
Share
Stiti de ce fel de diabet suferiti? Se pare ca diabetul tip 3c este diagnosticat gresit, ca diabet tip 2

Aveti diabet tip 2? Oamenii de stiinta spun ca este posibil ca, de fapt, sa aveti diabet tip 3c, un tip relativ nou al diabetului. Descoperirea, surprinzatoare, arata ca cele mai multe cazuri de diabet 3c sunt diagnosticate gresit, ca diabet tip 2!

Concluzia apartine dr. Andrew McGovern, cercetator, Universitatea din Surrey (Anglia), si vine in urma primul studiu major realizat la scara larga, pentru a determina frecventa diabetului tip 3c. Cercetarea a fost realizata in urma analizarii datelor medicale a aproximativ 2 milioane de oameni.

Diagnosticul gresit poate crea probleme de sanatate pacientilor

Cercetarea a relevat ca aproximativ 97% dintre persoanele care au avut o boala a pancreasului au fost diagnosticate gresit cu diabet tip 2 in loc de diabet tip 3c. Ultimul este cauzat de lezarea pancreasului, in urma pancreatitei (inflamatia pancreasului), tumorilor pancreasului sau in urma unor interventii chirurgicale la pancreas. Rezultatul acestor probleme este ca pancreasul nu mai poate produce insulina si enzime digestive (necesare pentru a digera corect alimentele).

O serie de studii realizate in centre specializate arata ca pacientii cu diabet 3c au nevoie de insulina si, in plus fata de diabetul 1 si 2, de suplimente pe baza de enzime digestive. Diabetul tip 3c apare, in cele mai multe cazuri, la aproximativ un deceniu de la problemele avute la pancreas. In conditiile in care o serie de medicamente folosite pentru diabetul tip 2 nu sunt la fel de eficiente si pentru tipul 3c, oamenii de stiinta sunt ingrijorati ca diagnosticarea gresita poate crea probleme serioase de sanatate pacientului.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.