Revista care te menține sănătos

Știri

S-a lansat cartea „Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie”

28 noiembrie 2019
Share
S-a lansat cartea „Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie”

Cartea „Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie” este rezultatul muncii a cinci autori cu o experiență vastă în domeniul nutriției, dedicată celor interesați de educația nutrițională – de la publicul larg până la personalul din spitale. 

Nicoleta Tupiță – licențiată în nutriție și dietetică la UMF „Iuliu Hațieganu”, dr. Simona Bobic – doctor în științe medicale, specializarea chirurgie generală, dr. Bogdan Socea – medic primar chirurgie generală, șef lucrări UMF „Carol Davila”, dr. Alin Popescu – medic primar medicină sportivă, manager medical Federația Română de Rugby și prof. dr. Vlad Denis Constantin – UMF „Carol Davila”, șef catedra de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” formează colectivul de autori.

Recomandări nutriționale utile

Prima parte a cărții cuprinde recomandări nutriționale utile pentru persoanele care vor să aibă o alimentație sănătoasă în scop preventiv, iar a doua parte abordează nutriția adecvată pentru diferite patologii, reprezentând o bază de cunoștințe pentru stabilirea tratamentului nutrițional complementar.

„Trăim într-un prezent în care, pentru prima dată în istorie, mai mulți oameni se îmbolnăvesc și mor din cauza excesului de hrană, nu din lipsa acesteia. Este normal să fim luați prin surprindere de abundența alimentară față de care nu am dezvoltat încă mecanisme biologice de apărare. Recomandările nutriționale bazate pe evidențe științifice nu au ajuns încă la întreaga populație sau au fost detronate de multe mituri și trenduri nutriționale. Cartea de față pune la dispoziția cititorilor recomandări practice bazate pe cele mai recente studii științifice”, a declarat Nicoleta Tupiță, nutriționist-dietetician, autor și coordonator al cărții.

„În activitatea clinică zilnică de medic chirurg mă confrunt cu diverse mituri și obiceiuri alimentare greșite, însă bine înrădăcinate, pe care încerc să le demontez. La întrebarea frecventă «Eu ce mănânc?» nu am răspuns printr-o simplă propoziție, ci în scris, într-o carte de specialitate”, a spus dr. Bogdan Socea, medic primar chirurgie generală.

Cartea este publicată la editura medicală universitară University Press Târgu-Mureș și poate fi comandată online: https://librarie.umfst.ro/.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.