Revista care te menține sănătos

Știri

Cacaua, benefica in cazul pacientilor cu insuficienta renala

22 decembrie 2015
Share

Consumul de produse pe baza de cacao ar putea veni in ajutorul pacientilor cu insuficienta renala, imbunatatind functiile vaselor de sange, potrivit unui studiu publicat in Clinical Journal of the American Society of Nephrology. Persoanele cu probleme renale au un risc mai mare de probleme cardiace si pot suferi un deces din cauza cardiovasculara. Inima si rinichii sunt organe importante; daca unul dintre organe nu functioneaza in mod corespunzator, celalalt va fi afectat.

De ce este buna cacaua?

Anchor Cand arterele devin congestionate, inima primeste mai putin sange si lucreaza mai mult decat ar trebui, presiunea arteriala creste si apare si o congestie a sangelui de la nivelul rinichilor, precum si reducerea sangelui oxigenat in zona. Astfel, rinichii obliga sistemul hormonal care regleaza tensiunea arteriala sa creasca alimentarea cu sange. Stilul de viata si modificarile la nivelul dietei ar putea mentine sanatatea vasculara si proteja inimile persoanelor cu probleme de rinichi. Flavonolii din cacao se pare ca au efecte benefice asupra functiilor vaselor de sange la persoanele ai caror rinichi functioneaza corect. Expertii din Germania au realizat un studiu pe un numar de 57 de pacienti care faceau dializa. Pacientii au fost rugati sa consume bauturi bogate in flavonoli din cacao, dar si bauturi fara flavonoli, dar cu acelasi continut nutritional. Dupa 30 de zile, cercetatorii au descoperit ca flavonolii din cacao erau foarte bine tolerati de catre pacienti, imbunatatind functia vaselor de sange si reducand tensiunea arteriala diastolica. Efectele nu au fost observate si in cazul pacientilor care nu consumasera bauturi pe baza de flavonoli din cacao.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Cacaua, benefica in cazul pacientilor cu insuficienta renala»:3.83/ 5 (12 voturi)

1 comentariu pentru articolul “Cacaua, benefica in cazul pacientilor cu insuficienta renala”

  1. L**e**n**n spune:

    Cacaua se obtine din arborele de cacau sau caca-u, Ciudati academicienii astia cu regulile lor de articulare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate