Revista care te menține sănătos

Știri

Legatura dintre tulburarile psihice si bolile fizice

2 decembrie 2016
Share

Pentru prima data, psihologii de la Universitatea din Basel – Elevetia si cei de la Universitatea Ruhr din Bochum – Germania, au descoperit ca artrita si bolile sistemului digestiv pot aparea, de obicei, in urma unor episoade depresive, in timp ce tulburarile anxioase pot duce la aparitia bolilor de piele.

Tulburarile anxioase pot provoca boli de piele

Expertii de la universitatile mai sus amintite au examinat relatia dintre bolile fizice si cele mintale la copii si adolescenti. Specialistii au analizat datele provenite de la 6.483 de tineri din Statele Unite, cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani. Cercetatorii au remarcat faptul ca unele boli tindeau sa apara mai frecvent la copiii si adolescentii care suferisera anterior probleme mintale. De asemenea, anumite tulburari psihice pot aparea mai des in urma unor boli fizice. Tulburarile afective precum depresia sunt frecvent urmate de artrita si de afectiuni ale sistemului digestiv, in timp ce tulburarile anxioase au fost asociate cu bolile de piele. S-a observat si o legatura intre epilepsie si tulburarile de alimentatie.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Legatura dintre tulburarile psihice si bolile fizice»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate