Revista care te menține sănătos

Știri

Invata sa traiesti sanatos, chiar daca esti ocupat!

11 octombrie 2018
Share
Invata sa traiesti sanatos, chiar daca esti ocupat!

Intr-o lume care ne solicita din ce in ce mai mult, sa ai un ritm de viata sanatos pare tot mai greu. In acest context, a avut loc prima editie a evenimentului „Viata care ma traieste pe mine. Ghid de supravietuire pentru oameni ocupati!”, ce a avut ca principala tema incurajarea oamenilor de toate varstele in adoptarea unui stil de viata echilibrat.
Totul tine de constientizarea pericolelor ce vin dintr-un stil de viata nesanatos, iar principalele intrebari pe care ar trebui sa ni le punem sunt: de ce nu facem nimic pentru a preveni afectiunile grave si de ce nu suntem constienti de existenta unui pericol?
Romania, pe locul 3 in Europa la decese cauzate de boli cardiovasculare
Dr. Florin Ioan Balanica, specialist in medicina personalizata, nutritie si nutrigenomica, a prezentat o serie de statistici ingrijoratoare, ce plaseaza tara noastra in primele state europene, ce au cel mai mult de suferit in urma deceselor cauzate de boli cardiovasculare.
Interesant este faptul ca dr. Florin Ioan Balanica a trecut prin problemele grave cauzate de un stil de viata nesanatos, iar stresul si orele lungi de munca l-au condus la un stil de viata sedentar si la obezitate. In urma acestor experiente, cauzate de un stil de viata haotic, acesta atrage atentia asupra importantei preventiei, pentru ca este mai usor sa previi decat sa vindeci.
Concluzia conferintei: alegerea unei alimentatii echilibrate si a unui program zilnic de exercitii fizice va avea un impact extrem de mare asupra starii generale de sanatate. Decizia de a trai intr-un mod sanatos apartine fiecaruia dintre noi, nimeni altcineva nu ne poate obliga sa facem sport si sa renuntam la alimentatia nociva. Cei dintre noi care vor realiza asta au mari sanse sa evite, printre altele, bolile cardiovasculare ce ne pot pune viata in pericol.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.