Revista care te menține sănătos

Știri

Endodyssey, primul documentar românesc despre endometrioză

7 octombrie 2022
Share
Endodyssey, primul documentar românesc despre endometrioză

Asociaţia Eu şi endometrioza anunţă lansarea filmului documentar „Endodyssey”. Evenimentul va avea loc la 14 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului din București, începând cu ora 20.15.

„Endodyssey” este primul film documentar românesc despre endometrioză. Realizatorii au adunat mai multe poveşti de viaţă ale pacientelor cu endometrioză, pentru a face cunoscute dificultățile prin care au trecut, agonia pe care au trăit-o până au primit un diagnostic şi tratamentul potrivit. Pentru a expune adevăratul chip al endometriozei, documentar include şi părerile mai multor medici şi nutriţionişti.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic; care contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de ingredient active.

Ce este endometrioza

Se estimează că, la nivel mondial, 1 din 10 femei suferă de endometrioză. În România, peste 500.000 de femei au primit acest diagnostic. Potrivit specialiştilor, 75% din adolescentele ale căror dureri menstruale nu cedează la medicație sunt diagnosticate cu endometrioză.

Endometrioza este o afecțiune cronică în care țesutul similar mucoasei uterului (endometru) crește în afara acestuia. Endometrioza implică cel mai frecvent ovarele, trompele uterine și țesutul care căptușește pelvisul. Rareori, țesutul asemănător endometrului poate fi găsit dincolo de zona în care sunt localizate organele pelvine.

Endometrioza poate afecta femeile de orice vârstă, inclusiv adolescentele. De asemena, poate avea un impact mare asupra vieții femilor, ducând chiar la depresie.

Endometrioza este uneori confundată cu alte afecțiuni care pot provoca dureri pelvine, cum ar fi boala inflamatorie pelvină sau chisturile ovariene. Poate fi confundat cu sindromul colonului iritabil, o afecțiune care provoacă accese de diaree, constipație și crampe abdominale. În plus, sindromul colonului iritabil poate însoți endometrioza, ceea ce poate complica diagnosticul.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl. Este recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

endometrioză, Endodyssey, documentar,

Simptomele endometriozei

Simptomele endometriozei pot varia, astfel că există femei cu simptome puternice, dar şi femei fără simptome vizibile. Cele mai întâlnite simptome sunt:

  • durere la nivelul abdomenului inferior sau a spatelui (durere pelvină), agravată, de obicei, în timpul menstruației;
  • durere menstruală debilitantă (care vă împiedică să vă desfășurați activitățile normale);
  • durere în timpul sau după actul sexual;
  • durere la urinare sau defecaţie în timpul menstruației;
  • senzație de rău, constipație, diaree sau sânge în urină ori fecale în timpul menstruației;
  • sângerări abundente în timpul menstruaţiei;
  • dificultăți în a rămâne însărcinată.
Nota pentru articolul «Endodyssey, primul documentar românesc despre endometrioză»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.