Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sindromul premenstrual si proteina C reactiva

23 iunie 2016
Share

Sindromul premenstrual se afla in stransa legatura cu sistemul endocrin. Se instaleaza cu 2 pana la 10 zile inainte de menstruatie, iar printre simptome se numara schimbarile de dispozitie, starea de iritabilitate, anxietatea, oboseala, scaderea libidoului, umflarea sanilor, probleme ale pielii etc. Cercetatorii de la Universitatea din California, Statele Unite, sustin ca de vina pentru toate aceste simptome ar fi insa prezenta proteinei C reactive, cunoscuta ca marker al riscului de boli cardiace.

Stilul de viata influenteaza sindromul premenstrual

Americanii au descoperit ca aceasta proteina ar putea fi asociata cu inflamatia care provoaca sindromul premenstrual. Studiul a fost realizat pe un numar de 3 032 de femei. S-a stabilit ca cele care prezentau un nivel ridicat al proteinei C reactive in sange sufereau in avans de sindrom premenstrual. Urmeaza sa fie determinat cu exactitate rolul acestei proteine. Cercetatorii trag insa si un semnal de alarma in ceea ce priveste rolul unor factori in sindromul premenstrual, printre care stresul, regimul alimentar dezechilibrat etc.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Sindromul premenstrual si proteina C reactiva»:2.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate