Revista care te menține sănătos

Știri

Sindromul premenstrual si proteina C reactiva

23 iunie 2016
Share

Sindromul premenstrual se afla in stransa legatura cu sistemul endocrin. Se instaleaza cu 2 pana la 10 zile inainte de menstruatie, iar printre simptome se numara schimbarile de dispozitie, starea de iritabilitate, anxietatea, oboseala, scaderea libidoului, umflarea sanilor, probleme ale pielii etc. Cercetatorii de la Universitatea din California, Statele Unite, sustin ca de vina pentru toate aceste simptome ar fi insa prezenta proteinei C reactive, cunoscuta ca marker al riscului de boli cardiace.

Stilul de viata influenteaza sindromul premenstrual

Americanii au descoperit ca aceasta proteina ar putea fi asociata cu inflamatia care provoaca sindromul premenstrual. Studiul a fost realizat pe un numar de 3 032 de femei. S-a stabilit ca cele care prezentau un nivel ridicat al proteinei C reactive in sange sufereau in avans de sindrom premenstrual. Urmeaza sa fie determinat cu exactitate rolul acestei proteine. Cercetatorii trag insa si un semnal de alarma in ceea ce priveste rolul unor factori in sindromul premenstrual, printre care stresul, regimul alimentar dezechilibrat etc.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.