Revista care te menține sănătos

Știri

Diagnostic pentru Bruce Willis: demența frontotemporală

17 februarie 2023
Share
Diagnostic pentru Bruce Willis: demența frontotemporală

După ce s-a retras din lumea cinematografică de aproape un an de zile, când s-a spus ca suferă de afazie, Bruce Willis primește un nou diagnostic crunt: demența frontotemporală.

Printr-o declarație pe rețelele de socializare, familia actorului a transmis că este o „ușurare să avem, în sfârșit, un diagnostic clar”.

În vârstă de 67 de ani, Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie – afecțiune care provoacă dificultăți de vorbire – în primăvara anului trecut. Însă acum a primit un diagnostic mai specific, au precizat apropiații săi. Totodată, aceștia și-au exprimat „cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste” din partea fanilor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte; care susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului. Conţine 4 aminoacizi (arginina, fosfoserina, glutamina, asparagina) şi vitamina B12.

Ce este demența frontotemporală de care suferă Bruce Willis

Tot prin intermediul mesajului postat pe rețelele de socializare, familia lui Bruce Willis a continuat să detalieze ce este demența frontotemporală, pe care au descris-o pe înțelesul tuturor ca fiind cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

„Astăzi nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori”, au mai transmis apropiații despre boala lui Bruce Willis.

Potrivit surselor medicale, demența frontotemporală este catalogată drept o formă „neobișnuită” a bolii, care provoacă pacienților anumite probleme care le afectează comportamentul și limbajul. Simptomele includ, de asemenea, mișcări lente sau rigide, slăbiciune musculară, chiar și pierderea controlului vezicii urinare sau al intestinelor – deși acest lucru tinde să se întâmple într-o fază mai avansată a demenței frontotemporale.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic; care contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi graşi nesaturaţi şi extracte naturale).

Bruce Willis, afazie, demența frontotemporală, demență,

Un Glob de Aur şi două premii Emmy

Bruce Willis a devenit un nume cunoscut în anii ‘80 – ‘90, după ce a jucat în filme de mare succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction. De asemenea, a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur – câștigând unul pentru Moonlighting – și, de asemenea, la trei premii Emmy, unde a câștigat două dintre acestea.

Încă din martie 2023, familia lui Bruce Willis a anunțat că superstarul va renunța la actorie, deoarece afazia îi afecta capacitățile cognitive. În noua declarație a apropiaților săi se spune că speră ca atenția mediatică să crească gradul de conștientizare a afecțiunii actorului.

„Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale în lume pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a sensibiliza publicul cu privire la probleme importante, atât în public, cât și în privat. Știm în inimile noastre că – dacă ar putea astăzi – ar vrea să răspundă prin atragerea atenției globale și o conectare cu cei care se confruntă, de asemenea, cu această boală debilitantă și cu modul în care afectează atât de multe persoane și familiile lor”.

Declarația a fost semnată de membri ai familiei lui Bruce Willis, inclusiv de soția sa Emma Heming – cu care actorul are două fiice – și de fosta sa soție Demi Moore și de cele trei fiice ale lor.

Mesaje de susținere pentru Bruce Willis

Au început să curgă mesaje de susținere pentru Bruce Willis. Aaron Paul, care a jucat în serialul american Breaking Bad, a declarat că Willis a fost „o legendă”, adăugând: „Te iubesc atât de mult, prietene!”

La rândul ei, cântăreața și actrița Queen Latifah a scris într-o postare pe Instagram: „Dumnezeu să te binecuvânteze, fratele meu, te iubim!!! Toate cele bune. Îți mulțumesc ție și familiei tale pentru toată distracția!!!”

Actrița Selma Blair, care suferă de scleroză multiplă, a scris un mesaj simplu, dar la fel de emoționant pentru Bruce Willis: „Îți trimit dragoste”.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.