Revista care te menține sănătos

Știri

Catena susține şi în 2022 lupta împotriva cancerului de sân. Palatul CEC a fost iluminat în roz

3 octombrie 2022
Share
România, cancer mamar, cancer, Catena, Fundația Renașterea,

Catena continuă să susțină lupta împotriva cancerului de sân, fiind alături, ca în fiecare an, de Fundația Renașterea la evenimentul dedicat promovării prevenției și depistării precoce a cancerului și organizat pe 1 octombrie. Cu această ocazie, Fundația Renașterea a iluminat în roz, pentru a 22-a oară, o clădire emblematică pentru România: Palatul CEC, de pe Calea Victoriei, din Capitală, ca semn al speranței în lupta cu cancerul de sân.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic; care contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de ingredient active.

România, cancer mamar, cancer, Catena, Fundația Renașterea,

Gazdele momentului iluminării în roz au fost Mihaela Geoană, cea care în urmă cu 21 de ani a înființat Fundația Renașterea și care a dat startul campaniilor de prevenție și depistare precoce a cancerului de sân desfășurate în toți acești ani, și Alexia Eram, fiica Andreei Esca, Ambasadoarea Fundației Renașterea.

„Astăzi, de Ziua Națională de Luptă împotriva Cancerului de Sân, le reamintim tuturor femeilor că un control medical anual le poate salva viața. În acest an ne adresăm tuturor generațiilor și mai ales tinerilor. Le spunem că niciodată nu este prea devreme pentru prevenție și pentru a avea un stil de viață sănătos”, a fost mesajul transmis de Mihaela Geoană, președinte fondator Fundația Renașterea.

„Sunt extrem de fericită să continui misiunea bunicii mele, asistentă medicală la Institutul Oncologic din București, a mamei, care de 21 de ani susține și militează pentru sănătatea femeii, pentru acces la prevenție, diagnostic și tratamente. Le rog pe toate tinerele din România să meargă la controale medicale și să le convingă și pe mamele, mătușile, bunicile lor, prietenele lor să-și păstreze sănătatea!” a declarat, la rândul său, Alexia Eram.

România, cancer mamar, cancer, Catena, Fundația Renașterea,

Catena, din nou alături de Fundaţia Renaşterea

În cadrul evenimentului susținut de Catena în calitate de sponsor gold s-au anunțat rezultatele celor 21 de ani de activitate ai Fundației Renașterea: peste 117.000 de investigații medicale efectuate la Centrele Medicale Renașterea; 24.870 de teste medicale gratuite (Babeș Papanicolau și mamografii) făcute în cadrul Unității Mobile Renașterea pentru femei defavorizate din mediul rural și orașe mici; 950 de peruci oferite pacientelor oncologice și mai ales șansa de a-și salva viața, pentru cele peste 5.300 de paciente diagnosticate la centrele Fundației.

Potrivit ultimelor studii, în România sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, numărul deceselor se ridică la 3.209 și peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I și II).

Nota pentru articolul «Catena susține şi în 2022 lupta împotriva cancerului de sân. Palatul CEC a fost iluminat în roz»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate