Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un nou ajutor pentru femeile diagnosticate cu cancer mamar

26 octombrie 2017
Share
principala_cancer_san

In Romania, din cauza cancerului de san, o femeie moare la fiecare 3 ore, iar in fiecare ora este diagnosticat, in medie, un caz nou de cancer mamar. In acest context extrem de ingrijorator, femeile din tara noastra au de acum acces la www.canceruldesan.ro, primul site dedicat exclusiv informatiilor despre aceast tip de cancer, cel mai frecvent la pacientele europene.

Platforma educationala ofera informatii detaliate despre prevenire, diagnosticare si tratamentul cancerului mamar, dar si sfaturi despre cum se poate trai cu aceasta boala. Lansarea a avut loc in cadrul unui eveniment la care au participat Oana Matei, Group Medical Manager Roche Romania, Cezar Irimia, presedinte Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania si dr. Dragos Median, Compartimentul Oncologie Ginecologica, Spitalul Clinic Filantropia, Bucuresti.

Diagnosticul precoce este esential pentru supravietuirea pacientei

Site-ul ofera mai mult de 70 de articole, cu explicatii medicale pe intelesul tuturor, recomandate de Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala, Romanian Breast Cancer Group si de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

„In ultimii ani s-au facut progrese enorme in ceea ce priveste managementul cancerului de san, iar acum, majoritatea femeilor supravietuiesc acestui diagnostic daca boala este descoperita in stadiu incipient. Educarea pacientelor si a publicului larg cu privire la aspecte de preventie este foarte importanta, insa aceasta ar trebui dublata de introducerea unui program national de screening pentru cancerul de san”, a completat dr. Dragos Median, Compartimentul Oncologie Ginecologica, Spitalul Clinic Filantropia, Bucuresti.

Principalele semne ale cancerului de san sunt: un nodul sau o formatiune la nivelul sanului sau in zona axilara, schimbari de forma sau textura la nivelul pielii sanului, diverse modificari ale mamelonului (iritatii, scurgeri, retractii). In cazul in care prezentati oricare dintre aceste semne, prezentati-va la medic. Un diagnostic precoce va poate salva viata!

Nota pentru articolul «Un nou ajutor pentru femeile diagnosticate cu cancer mamar»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate