Revista care te menține sănătos

Știri

Durerile acute de spate, semne ale unor probleme grave de sanatate

16 octombrie 2017
Share
Durerile acute de spate, semne ale unor probleme grave de sanatate

Durerile de spate sunt comune, mai ales dupa o anumita varsta. In unele cazuri pot sa dispara repede, in cateva saptamani, insa in alte situatii pot semnala boli grave, asadar atentie! Daca durerea persista, mergeti fara sa stati pe ganduri la medic. Prezentarea la un specialist cat mai repede si depistarea bolii in forma incipienta va pot scuti de complicatii ulterioare.

Afectiuni ce pot fi confundate cu o banala durere de spate

  • Anevrismul aortic apare la barbatii peste 60 de ani, fumatori sau cu un colesterol marit si se manifesta printr-o dilatare a aortei in abdomen sau in piept. Durerea insuportabila in zona abdomenului sau spatelui ar trebui sa va trimita de urgenta la doctor.
  • Apendicita are in general simptome precum greata si dureri puternice in partea dreapta a abdomenului. In unele cazuri durerea se simte extrem de puternic si in partea de jos a spatelui. Adresati-va de urgenta medicului, apendicele se poate rupe in mai putin de 24 de ore de la primele simptome.
  • Pietrele la rinichi pot avea ca si simptom o durere teribila de spate. Febra, arsurile in timpul urinarii, starile de greata sunt semne ca este cazul sa va prezentati la camera de garda.
  • Unele probleme ginecologice (precum uterul retrovers sau fibromul uterin) pot da puternice dureri de spate. In aceste conditii este necesara vizita la un medic ginecolog.
  • Osteoporoza este cunoscuta ca o boala silentioasa, pentru ca in multe cazuri pacientul nu stie ca o are. Atunci cand exista insa simptome, durerea acuta de spate este unul dintre ele. Asadar, atentie la durerile de spate, localizate in partea superioara sau la mijloc.

In concluzie, in cazul in care aveti dureri acute de spate luati in considerare posibilitatea ca acestea pot fi semnul unei afectiuni ce va poate periclita serios sanatatea si prezentati-va urgent la medic!

Nota pentru articolul «Durerile acute de spate, semne ale unor probleme grave de sanatate»:3.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.