Revista care te mentine sanatos

Stiri

Procesul de imbatranire ar putea fi intarziat

marti, 11 octombrie 2016
Share

Odata cu inaintarea in varsta intervin tot felul de modificari, insa secretul tineretii se pare ca ar sta in mitocondrii. Cel putin asta sugereaza un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, Anglia. Oamenii de stiinta au analizat proteinele prezente in mitocondriile celulelor creierului si muschilor.

Mitocondriile, „bateriile” celulelor

Mitocondriile sunt un fel de „baterii” ale celulelor, transformand oxigenul pe care-l respiram in „combustibil” pentru celulele. Proteinele sunt esentiale in tot acest proces, insa unele dintre acestea ar putea fi daunatoare. Prin compararea proteinelor la subiectii tineri si la cei mai in varsta, s-au observat diferente notabile. Persoanele mai in varsta prezentau o cantitate importanta a proteinei anhidraza carbonica, aceasta fiind activa si daunand organismului. Dar, oare, nu este vorba despre o incercare a organismului de a se apara impotriva degenerarii? Pentru a verifica ipoteza, expertii au testat-o pe o specie de viermi. Au observat ca un nivel crescut al acestei proteine reducea durata de viata a acestora. In cazul oamenilor, imbatranirea se traduce prin fragilitate, iar creierul sufera pierderi de memorie, proceseaza informatiile mai greu etc. Oamenii de stiinta continua studiile pentru a descoperi moleculele eficiente care ar putea reduce efectul proteinei.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Procesul de imbatranire ar putea fi intarziat»:3.50/ 5 (4 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:24+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate