Revista care te mentine sanatos

Stiri

Intre autism si epilepsie ar putea exista o legatura genetica

23 iunie 2016
Share

Exista, oare, vreo legatura intre autism si epilepsie? Cercetatorii de la Institutul Karolinska si de la Universitatea din Orebro, ambele din Suedia, au incercat sa raspunda la aceasta intrebare si au studiat indeaproape posibilitatea existentei legaturii. Astfel, oamenii de stiinta au analizat riscul de a dezvolta o tulburare de spectru autist la persoanele cu epilepsie sau ale caror rude de gradul I aveau epilepsie.

 Tulburari de spectru autist

Au fost studiate registrele medicale ale mai multor pacienti. Expertii au identificat 85 201 de indivizi epileptici, dar au obtinut informatii si despre starea de sanatate a fratilor si surorilor acestora (80 511 persoane) si a copiilor (98 534 persoane). Pe parcursul studiului, 1,6% (1 381 persoane) dintre pacientii cu epilepsie au fost diagnosticati cu tulburari de spectru autist, spre deosebire de 0,2% dintre subiectii controlati care nu aveau epilepsie (700 de persoane). Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele cu epilepsie au un risc crescut de a dezvolta tulburari de spectru autist. Un risc crescut il prezinta mai ales pacientii diagnosticati cu epilepsie in copilarie. Se pare, asadar, ca exista cauze si factori comuni in cazul celor doua tipuri de tulburare. Expertii sustin ca descoperirea ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente comune.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Intre autism si epilepsie ar putea exista o legatura genetica»:4.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate