Revista care te menține sănătos

Știri

Depresia mareste riscul de infertilitate

31 mai 2016
Share

Femeile depresive prezinta un risc crescut de infertilitate, din cauza faptului ca aceasta patologie deregleaza ciclul menstrual, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in The American Journal of Obstetrics and Gynecology. Cercetatorii de la Universitatea din Boston, Statele Unite, au urmarit 2 100 de femei cu varste cuprinse intre 21 si 45 de ani care nu puteau ramane insarcinate.

Depresia, factor de risc

Expertii au incercat sa afle ce simptome aveau femeile respective si daca luau medicamente psihotrope, pentru a intelege ce influenta aveau acesti factori asupra infertilitatii. Astfel, oamenii de stiinta au constatat ca 22% dintre participante aveau un diagnostic clinic de depresie, rata de incidenta fiind mult mai mare decat la restul populatiei. 17,2% dintre femei luau medicamente psihotrope. Cercetatorii sustin ca depresia este asociata cu o disfunctie a axei hipotalamo-hipofizo-suprarenaliene care poate deregla ciclul menstrual si poate afecta fertilitatea. De asemenea, administrarea medicamentelor psihotrope nu reduce fertilitatea, insa o poate intarzia.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.