Revista care te mentine sanatos

Stiri

S-a nascut primul bebelus cu trei parinti

30 septembrie 2016
Share

Bebelusul se numeste Abrahim Hassan si s-a nascut in urma cu cinci luni, insa anuntul a fost facut abia acum, potrivit presei straine. Este primul copil din lume cu… trei parinti.

Daca va intrebati cum este posibil, tehnica presupune utilizarea materialului genetic a trei persoane: doua femei si un barbat; practic, copilul are bagajul obisnuit de ADN si o contributie de la un al treilea donator. Tehnica, considerata controversata de catre comunitatea stiintifica, a fost pusa in practica in Mexic si astfel i-a permis mamei de drept sa poata avea un copil fara a-i transmite sindromul Leigh, aceasta fiind purtatoarea genei care conduce la aparitia bolii.

Tehnica le permite parintilor cu mutatii genetice sa aiba copii sanatosi

Boala metabolica ereditara rara afecteaza sistemul nervos central. Interventia a fost realizata de catre o echipa de americani, condusa de catre Dr. John Zhang de la Centrul New Hope Fertility din New York. Tehnica a presupus folosirea unei parti din ADN-ul unei femei donator. Astfel, a fost indepartat nucleul din ovulul mamei, acesta fiind implantat in ovulul (golit de nucleu) femeii donator. Acest ovul a fost fertilizat apoi cu material genetic de la tata, fiind mai apoi implantat mamei de drept. Metoda nu a fost deocamdata aprobata in Statele Unite. Baietelul este sanatos!

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «S-a nascut primul bebelus cu trei parinti»:3.20/ 5 (5 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate