Revista care te menține sănătos

Știri

Poate determina starea emotionala eficacitatea vaccinului antigripal?

3 octombrie 2017
Share
Poate determina starea emotionala eficacitatea vaccinului antigripal?

Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu anunta ca starea psihologica si comportamentul pacientului influenteaza raspunsurile organismului nostru in momentul efectuarii vaccinului antigripal. Cercetarea a fost efectuata de oamenii de stiinta de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie), iar concluzia ar putea ajuta, in viitor, la perfectionarea vaccinurilor si la cresterea eficacitatii acestora.

Conform Centrului pentru Preventie si Controlul Bolilor (CDC – Atlanta, SUA), vaccinul antigripal reduce riscul de imbolnavire cu 40-60%. In aceste conditii, oamenii de stiinta, in incercarea de a gasi o solutie pentru a creste aceste procente, au efectuat o serie de teste pe 138 de subiecti, cu varste intre 65 si 85 de ani, care fusesera vaccinati antigripal cu un an inainte si care urmau sa faca un nou vaccin.

Cel mai  important este sa aveti o stare buna in ziua efectuarii vaccinului

Cercetatorii au inceput sa adune date de la toti participantii la studiu cu cateva saptamani inainte de vaccinarea antigripala, utilizand un test de sange, ce a relevat nivelul de anticorpi, si un jurnal in care fiecare persoana a dat detalii despre alimentatie, nivelul de stres, starile emotionale, intervalele de somn etc.

In ziua efectuarii vaccinului antigripal, subiectii au completat un chestionar referitor la starea psihologica in care se afla. „Am constatat ca starea de spirit pozitiva, masurata in mod repetat, pe o perioada de 6 saptamani, inainte de vaccinare si in ziua vaccinarii antigripale, a influentat in bine raspunsul anticorpilor la vaccin”, subliniaza cercetatorii britanici.

Efectul cel mai mare al dispozitiei bune a fost in ziua efectuarii vaccinului, iar oamenii de stiinta cred ca rezultatul ar putea fi dat de o legatura dintre starea de bine si un stil de viata sanatos, dar si de o conexiune intre sistemul imunitar si mecanismele creierului care regleaza starile emotionale. Asadar, incercati sa fiti cat mai pozitivi si mai relaxati cand faceti vaccinul antigripal, pentru ca exista sanse ca rezultatele sa fie mult mai bune!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.