Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta 5:2, o alegere bună pentru pacientele cu diabet gestaţional

Mădălina Cristea; sursă: sciencedaily.com
8 noiembrie 2021
Share
Dieta 5:2, o alegere bună pentru pacientele cu diabet gestaţional

Scăderea în greutate le-ar putea ajuta pe pacientele diagnosticate cu diabet gestaţional să prevină apariţia diabetului de tip 2. Oricât de îmbucurătoare ar fi această veste, găsirea celei mai eficiente modalităţi de a pierde kilogramele în plus poate reprezenta o provocare pentru proaspetele mămici. Cercetătorii de la University of South Australia sugerează că dieta 5:2, cunoscută şi sub denumirea de post intermitent, ar putea aduce rezultatele dorite. Aceasta este la fel de eficientă ca o dietă obişnuită, însă are avantajul de a le oferi femeilor flexibilitate şi varietate când vine vorba despre hrană.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar GlucoSuport, care este recomandat pentru menţinerea concentraţiilor normale ale glucozei din sânge.

Alimentaţia sănătoasă şi mişcarea, esenţiale în lupta împotriva diabetului gestaţional

La nivel mondial, o femeie însărcinată din cinci este afectată de diabetul gestaţional. O astfel de pacientă prezintă un risc de zece ori mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 decât o pacientă sănătoasă. Femeile care au avut diabet gestațional și sunt, de asemenea, supraponderale, prezintă un risc și mai mare. Diabetul de tip 2 este o afecţiune serioasă care are consecințe pe tot parcursul vieții. Poate duce la alte afecţiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată sunt recomandate pentru a gestiona diabetul gestaţional. Dietele care reduc caloriile din farfurie cu 25-30% sunt cele mai folosite strategii pentru pierderea în greutate și prevenirea diabetului.

De cele mai multe ori, astfel de abordări sunt imposibile. Proaspetele mămici se pun întotdeauna pe ultimul loc. Oboseala, îngrijirea copilului şi responsabilităţile casnice fac dificilă  respectarea unei diete sărace în calorii. De asemenea, să nu pierdem din vedere că lipsa nutrienţilor esenţiali nici măcar nu este recomandată în acest moment.

Ştiţi de ce fel de diabet suferiţi? Se pare că diabetul tip 3c este diagnosticat greşit, ca diabet tip 2

Dieta 5:2, beneficii

Dieta 5:2 poate reprezenta o opțiune mai puțin copleșitoare. Ea presupune o alimentaţie normală timp de cinci zile pe săptămână şi limitarea substanţială a caloriilor de-a lungul celor două zile rămase. Pentru multe femei, această opţiune este mult mai bună decât un regim obişnuit care presupune restricţii calorice zilnice.

„Cercetările noastre arată că, în cazul femeilor care au avut diabet gestaţional, dieta 5:2 este la fel de eficientă în pierderea în greutate ca o dietă continuă cu restricții calorice. Acest lucru este fantastic, deoarece le oferă femeilor mai multe opțiuni și mai mult control asupra alimentaţiei. Desigur, ele ar trebui să ceară sfatul unui specialist înainte de a urma dieta 5:2, pentru a se asigura că este potrivită pentru organismul lor”, consideră autoarea studiului, Dr. Kristy Gray.

Diabetul şi gripa: ce riscuri există?

Echipa lui Gray a investigat atât efectele dietei 5:2, cât și pe cele ale unei diete continue cu restricții energetice (1500 de calorii pe zi). S-a urmărit impactul acestora asupra scăderii în greutate și a markerilor metabolici ai diabetului la femeilor diagnosticate anterior cu diabet gestaţional. Ambele diete au presupus restricţionarea aportuuil energetic cu 25% şi au dus, implicit, la acelaşi rezultat.

Nota pentru articolul «Dieta 5:2, o alegere bună pentru pacientele cu diabet gestaţional»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.