Revista care te menține sănătos

Știri

Oamenii de ştiinţă au descoperit cum poate fi vindecat cancerul de sân

Alin Claudiu Popescu; sursa: sciencealert.com; credit foto: Universitatea din Basel, departamentul de Biomedicină
27 august 2019
Share
Oamenii de ştiinţă au descoperit cum poate fi vindecat cancerul de sân

O descoperire revoluţionară a cercetătorilor elveţieni ar putea fi decisivă în lupta cu cancerul de sân. Aceştia au reuşit să transforme celulele canceroase ale sânului în celule grase, oprind astfel evoluţia maladiei.

În testele efectuate pe şoarecii de laborator, implantaţi cu o formă agresivă de cancer mamar uman, rezultatele au fost încurajatoare. În poza din stânga puteţi observa cu verde fluorescent celulele canceroase. În poza din dreapta, după tratament, celulele canceroase sunt transformate în celule grase şi au acum culoarea maro.

Celulele grase nu se mai transformă în celule canceroase

Cercetătorii au tratat şoarecii cu un medicament împotriva diabetului, dar şi cu unul împotriva cancerului. Datorită acestui tratament, celulele canceroase s-au transformat în celule grase, procesul purtând denumirea de adipogeneză. Cele două medicamente sunt deja aprobate de Food and Drug Administration (Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA), iar oamenii de ştiinţă speră să înceapă în cel mai scurt timp testele clinice pe subiecţi umani. Până atunci, cercetătorii încearcă să afle dacă această terapie poate fi utilizată împreună cu chimioterapia şi dacă poate fi folosită şi în cazul altor tipuri de cancer.

„Din câte putem spune până acum, celulele canceroase transformate în celule grase vor rămâne în acest stadiu şi nu vor reveni la forma de celule canceroase ale sânului. În viitor, această abordare terapeutică inovatoare ar putea fi utilizată în combinație cu chimioterapia convențională pentru a suprima atât creșterea tumorii primare, cât și formarea metastazelor”, a declarat unul dintre autorii studiului, prof. dr. Gerhard Christofori, biochimist la Universitatea din Basel, Elveţia.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.