Revista care te mentine sanatos

Stiri

Acizii grasi favorizeaza metastazele

30 decembrie 2016
Share

Celulele canceroase se raspandesc in alte zone din corp fie prin vasele limfatice deja existente, fie prin altele nou create, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in revista medicala Nature. Principala sursa de energie a acestei „calatorii” ar fi acizii grasi. Cercetatorii de la Universitatea din Leuven, Belgia, au analizat modalitatea prin care se raspandesc aceste celule.

Proliferarea celulelor canceroase

Metastaza denumita si boala metastatica presupune raspandirea bolii de la un organ la altul, fiind una dintre complicatiile cancerului, iar proliferarea celulelor canceroase cauzeaza majoritatea deceselor asociate bolii. Pentru ca aceste celulele sa se raspandeasca, ele trebuie sa gaseasca o cale deja existenta sau sa-si construiasca un nou „drum”. Vasele limfatice care transporta lichide reprezinta modalitatea principala de propagare a celulelor canceroase. Iar oamenii de stiinta au demonstrat ca aceste vase limfatice folosesc acizii grasi drept „combustibil”. Rezultatele studiului arata ca utilizarea acizilor grasi de catre vasele limfatice este necesara pentru functionarea celor din urma.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Acizii grasi favorizeaza metastazele»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate