Revista care te menține sănătos

Știri

Regele Charles, diagnosticat cu cancer. Suveranul a început deja tratamentul

Mădălina Cristea; sursă: royal.uk, twitter.com
6 februarie 2024
Share
Regele Charles, diagnosticat cu cancer. Suveranul a început deja tratamentul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, informează într-un comunicat de presă administrația Palatului Buckingham. Afecțiunea a fost descoperită întâmplător, în urmă cu zece zile, în timpul procedurii programate de tratare a prostatei mărite.

În timpul spitalizării pentru tratarea adenomului de prostată (afecțiune benignă, frecventă la bărbații care înaintează în vârstă), medicii au observat o chestiune separată care le-a dat motive de îngrijorare. Testele ulterioare de diagnosticare au indicat o formă de cancer. Tipologia cancerului nu a fost dezvăluită.

Suveranul britanic a început deja tratamentul

În comunicatul de presă este specificat faptul că Majestatea Sa a început de luni programul regulat de tratamente, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice.

Starea Regelui Charles este stabilă. Motiv pentru care, pe parcursul perioadei următoare, Majestatea Sa va continua să desfășoare afaceri de stat și să se ocupe de documentele oficiale.

Recunoștință față de echipa medicală

Regele Charles le este recunoscător medicilor pentru intervența rapidă de care au dat dovadă în timpul internării sale recente în spital. Majestatea Sa rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul și așteaptă cu nerăbdare să revină pe deplin la serviciul public cât mai curând posibil.

Regele Charles a decis să-și facă public diagnosticul pentru a preveni speculațiile, dar și pentru a încuraja conștientizarea publică în rândul pacienților diagnosticați cu cancer din întreaga lume.

Mesajul public al Președintelui României, Klaus Iohannis, către Regele Charles al III-lea

Președintele României, Kalus Iohannis, a transmis pe platforma X (fostă Twitter) că este alături de suveranul britanic.

“În aceste momente dificile, gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles al III-lea și către Familia Regală, precum și către poporul Regatului Unit. Îi dorim Majestății Sale însănătoșire completă”, a transmis președintele Klaus Iohannis pe platforma X.

 

sursă foto: Shutterstock

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.