Revista care te menține sănătos

Știri

Medicamentele care ajuta la controlul glicemiei ar putea preveni aparitia dementei

24 iunie 2016
Share

Legatura dintre diabetul zaharat de tip 2 si boala Alzheimer a fost deseori subliniata. Stim ca diabetul impiedica irigarea corecta a creierului si creste riscul de dementa. Un studiu sugereaza ca legatura dintre cele doua afectiuni ar putea fi mai puternica decat cred specialistii. Descoperirea realizata de catre cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen (Mare Britanie) deschide usi catre noi oportunitati de tratament.

Medicamentele pentru diabet, benefice in caz de Alzheimer

Expertii sustin ca anumite medicamente utilizate pentru a tine glicemia sub control ar putea prezenta beneficii si in cazul pacientilor cu Alzheimer. Primele teste realizate pe soarecii de laborator modificati genetic pentru a dezvolta o forma a maladiei Alzheimer au indicat ca activitatea cerebrala a rozatoarelor s-a imbunatatit spectaculos atunci cand li s-a administrat un antidiabetic care stimuleaza producerea de insulina. Cercetatorii spun ca medicamentul stimuleaza activitatea in anumite zone ale creierului care sunt distruse odata cu debutul bolii Alzheimer.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Medicamentele care ajuta la controlul glicemiei ar putea preveni aparitia dementei»:3.67/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.