Revista care te mentine sanatos

Stiri

Medicamentele care ajuta la controlul glicemiei ar putea preveni aparitia dementei

24 iunie 2016
Share

Legatura dintre diabetul zaharat de tip 2 si boala Alzheimer a fost deseori subliniata. Stim ca diabetul impiedica irigarea corecta a creierului si creste riscul de dementa. Un studiu sugereaza ca legatura dintre cele doua afectiuni ar putea fi mai puternica decat cred specialistii. Descoperirea realizata de catre cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen (Mare Britanie) deschide usi catre noi oportunitati de tratament.

Medicamentele pentru diabet, benefice in caz de Alzheimer

Expertii sustin ca anumite medicamente utilizate pentru a tine glicemia sub control ar putea prezenta beneficii si in cazul pacientilor cu Alzheimer. Primele teste realizate pe soarecii de laborator modificati genetic pentru a dezvolta o forma a maladiei Alzheimer au indicat ca activitatea cerebrala a rozatoarelor s-a imbunatatit spectaculos atunci cand li s-a administrat un antidiabetic care stimuleaza producerea de insulina. Cercetatorii spun ca medicamentul stimuleaza activitatea in anumite zone ale creierului care sunt distruse odata cu debutul bolii Alzheimer.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Medicamentele care ajuta la controlul glicemiei ar putea preveni aparitia dementei»:3.67/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate