Revista care te menține sănătos

Știri

Cat ne ingrasam in perioada Sarbatorilor

30 decembrie 2016
Share

Un studiu realizat pe 3 000 de adulti din 3 tari diferite arata ca, in medie, intre Craciun si Revelion ne ingrasam 600 de grame. Cercetatorii de la Universitatea Cornell din Statele Unite si de la Universitatea din Tampere, Finlanda, au urmarit modificarile in ceea ce priveste greutatea adultilor in perioada Craciunului si a Zilei Recunostintei din Statele Unite, a Pastelui in Germania si a Saptamanii de Aur din Japonia (una dintre cele mai mari sarbatori japoneze).

Acumularea de kilograme in plus

Potrivit studiului publicat in jurnalul de medicina New England, greutatea participantilor la studiu a crescut in urmatoarele 10 zile dupa Craciun, cat si in perioadele de vacanta specifice fiecarei tari cu aproximativ 600 g. Pentru a evita acumularea de kilograme in plus, expertii va sfatuiesc sa mancati un mar sau un bol de supa inainte de a merge in vizita pentru a creste nivelul de satietate, sa nu va angajati in conversatii cu invitatii in jurul meselor incarcate cu bunatati, deoarece tentatia va fi foarte mare, iar dupa masa este indicat sa iesiti la o plimbare. Sa ne revedem cu bine in 2017!

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Cat ne ingrasam in perioada Sarbatorilor»:4.17/ 5 (6 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.