Revista care te menține sănătos

Știri

Activitatea fizica, efect benefic asupra seniorilor

31 august 2016
Share

Activitatea fizica moderata practicata dupa 65 de ani reduce cu pana la jumatate riscul de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu recent. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii de la Universitatea din Oulu, Finlanda, au urmarit 2 500 de persoane cu varste intre 65 si 74 de ani intre anii 2011 si 2013. Obiectivul a fost acela de a evalua legatura dintre activitatea fizica si riscul de boli cardiovasculare.

Activitatea fizica la varsta a 3-a

Voluntarii au descris activitatea fizica si obiceiurile lor legate de sanatate. De asemenea, expertii au evaluat si starea de sanatate a voluntarilor, in mod aleatoriu. La sfarsitul studiului, 197 de persoane decedasera din cauza unei probleme cardiovasculare, iar alte 416 persoane se confruntau cu astfel de boli. Rezultatele cercetarii au fost prezentate in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie si se pare ca activitatea fizica moderata reduce riscul bolilor cardiovasculare cu mai mult de 30%. Descoperirea confirma faptul ca seniorii activi din punct de vedere fizic au un risc mai mic de a dezvolta probleme cardiovasculare.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.