Revista care te menține sănătos

Știri

Pacientele cu cancer mamar au parte de noi tratamente de chimioterapie decontate

13 septembrie 2019
Share
Pacientele cu cancer mamar au parte de noi tratamente de chimioterapie decontate

Pacientele care suferă de cancer mamar au o nouă oportunitate de tratament decontat, la Institutul Sânului. Centrul medical integrat al Spitalului Monza este specializat în prevenția, diagnosticul și tratamentul patologiei mamare.

Tratamente de chimioterapie, decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, se realizează pe baza biletului de trimitere din partea medicului specialist și a cardului de sănătate.

Deciziile de tratament sunt luate de o comisie multidisciplinară

Tratamentele au loc în secția medicală prevăzută cu dotări moderne, în condiții de siguranță și confort. Acestea sunt individualizate, în funcție de diverşi factori, precum caracteristicile histopatologice și imunohistochimice ale tumorii, stadiul clinic sau patologiile asociate. În cazul pacienţilor care necesită terapie de lungă durată intravenoasă, există posibilitatea ca administrarea să fie făcută cu ajutorul unei camere implantabile (sistem port–acces). Pe lângă confort, acest sistem are un risc de infecţii mult mai mic faţă de cateterele externe. În plus, este eliminat efectul toxic al citostaticelor asupra venelor, acestea ajungând direct în venele mari şi, ulterior, absorbite în sânge.

Pentru fiecare caz în parte, deciziile privind tratamentul sunt luate în cadrul unei comisii oncologice multidisciplinare. Din aceasta fac parte specialişti din oncologie, chirurgie, imagistică, anatomopatologie, psihologie etc.

„Odată cu completarea gamei de servicii cu tratamentele de chimioterapie, putem asigura, în cadrul Institutului, soluția terapeutică integrată a cancerului mamar, atât chirurgicală, cât și oncologică. Avantajul deciziei terapeutice în cadrul Comisiei Oncologice și supravegherea pacientelor într-o singură locație asigură atât confortul pacientelor, cât și timpul minim necesar alocat până la stabilirea unui diagnostic și inițierea acestuia”, a declarat dr. Cristian Viișoreanu, fondatorul Institutul Sânului. 

În România, cancerul de sân ocupă locul 7 în topul afecțiunilor care provoacă decesul. În 2018, numărul deceselor a fost de peste 3.300, iar numărul de noi cazuri diagnosticate a fost de aproape 10.000.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.