Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul produselor lactate integrale poate preveni diabetul

27 mai 2020
Share
Consumul produselor lactate integrale poate preveni diabetul

Consumul produselor lactate integrale poate preveni diabetul. Lactate precum caşcavalul, laptele sau iaurtul, ajută la sănătatea inimii, la prevenirea apariţiei sindromului metabolic şi hipertensiunii arteriale. Această concluzie vine în urma unui studiu vast, la care au participat 35 de oameni de ştiinţă.

Studiul a fost realizat pe 147.812 de persoane, cu vârste între 35 şi 70 de ani, din 21 de ţări, de pe cinci continente, pe o perioadă de nouă ani, şi a fost publicat în BMJ Open Diabetes Research and Care.

Riscul de sindrom metabolic a scăzut cu aproximativ 24%

În urma cercetării, oamenii de ştiinţă au descoperit că două porţii de lactate integrale consumate zilnic scad riscul de diabet tip 2 cu 11%-12%. În cazul persoanelor care au consumat 3 porţii zilnic, riscul a scăzut până la 14%. Aceleaşi procente sunt valabile şi în cazul hipertensiunii arteriale. În cazul sindromului metabolic, consumul a două porţii de lactate pe zi a dus la scăderea riscului cu 24%. În situaţia a trei porţii, riscul a scăzut cu până la 28%. Interesant este că aceleaşi procente sunt valabile şi în cazul persoanelor intolerante la lactoză, care consumă lactate integrale fără lactoză.

„Ceea ce ştim este că produsele lactate sunt pline de nutrienţi şi au o mulţime de compuşi benefici. Lactatele şi grăsimile din acestea furnizează proteine de înaltă calitate şi o gamă largă de vitamine şi minerale”, a declarat unul dintre coordonatorii studiului, dr. Andrew Mente, epidemiolog la Institutul de Cercetare în Domeniul Sănătății Populației din Canada.

Conform departamentului de Agricultură din SUA, o ceaşcă de lapte conţine 199 mg de calciu (20% din doza zilnică recomandată), 281 mg de potasiu (8% din doza zilnică recomandată), 499 UI (unităţi internaţionale) de vitamina A (10% din doza zilnică recomandată), 8 UI de vitamina D (10% din doza zilnică recomandată). Atenţie însă, excesul de produse lactate poate avea efecte negative, mai ales dacă sunteţi la risc de diabet, hipertensiune, probleme cardiace sau obezitate. Discutaţi cu medicul înainte, pentru a vă asigura că veţi consuma cantităţile de lactate benefice organismului dumneavoastră.

Nota pentru articolul «Consumul produselor lactate integrale poate preveni diabetul»:4.67/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.