Revista care te menține sănătos

Știri

Menopauza: dieta care ține sub control bufeurile

Adelina Mariş; Surse: medicalnewstoday.com, journals.lww.com
8 noiembrie 2022
Share
Menopauza: dieta care ține sub control bufeurile

Un studiu recent sugerează că o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi, pe bază de plante și bogată în soia, este eficientă în reducerea bufeurilor în menopauză. În plus, acest regim alimentar le-a ajutat pe participante să slăbească, în medie, 4 kilograme.

O echipă de cercetători au analizat efectele unei diete cu conținut scăzut de grăsimi, pe bază de plante, asupra simptomelor menopauzei. Specialiștii au recrutat femei în postmenopauză cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani pentru un studiu în paralel, inițial în septembrie 2020, apoi în februarie 2021.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ApetitSlim; care susţine procesul de slăbire şi ajută la controlarea apetitului.

Dieta pentru reducerea bufeurilor din menopauză

Participantele au fost împărțite în două grupuri. Primul grup a urmat o dietă vegană, cu conținut scăzut de grăsimi, cu o jumătate de cană de boabe de soia gătite, nemodificate genetic, pe zi, timp de 12 săptămâni. Al doilea grup nu a urmat un regim special, păstrându-și obiceiurile alimentare. Însă ambele grupuri au luat zilnic un supliment de vitamina B12 și li s-a cerut să nu ia alte suplimente, să nu schimbe medicamentele sau programul de exerciții fizice. Cu ajutorul unei aplicații mobile, s-au înregistrat frecvența și severitatea bufeurilor.

Participantele au completat sondajul cu informații privind calitatea vieții specifice menopauzei pentru a înregistra simptomele vasomotorii, fizice, psihosociale și sexuale.

Femeile care au urmat dieta au fost rugate să evite alimentele de origine animală, să minimizeze utilizarea uleiurilor și a alimentelor grase (de exemplu, nuci și avocado) și să consume zilnic ½ cană (86 g) de boabe de soia nemodificate genetic.

Dieta recomandată de studiu a fost parțial inspirată după o dietă tradițională japoneză, care pune accent pe alimente pe bază de plante, produse din soia și cantități mici de uleiuri și grăsimi, fiind limitată chiar și a celor „sănătoase”.

Fie „bune” sau „rele” – grăsimile și uleiurile tind să interfereze cu pierderea în greutate. Iar un exces de greutate poate favoriza bufeurile. Totodată, uleiurile și grăsimile modifică activitatea estrogenului. Iar în timpul studiului, cercetătorii au descoperit că acele femei care au evitat alimentele uleioase s-au bucurat mai repede de unele beneficii privind starea lor generală de sănătate.

Ce spun rezultatele studiului

Iar potrivit rezultatelor, femeile cu peste 7 bufeuri pe zi la începutul studiului din grupul celor care au adoptat dieta bazată pe plante au experimentat o reducere de 93% a simptomelor. Grupul de control a avut cu 36% mai puține simptome la sfârșitul studiului.

Așadar, s-a dedus că reducerea consumului de grăsimi și creșterea aportului de fibre sunt corelate cu reducerea bufeurilor severe. Membrii grupului care a urmat dieta bazată pe plante (primul grup) au slăbit în medie 4 de kilograme, în timp ce persoanele din al doilea grup au pierdut în medie o jumătate de kilogram.

Nota pentru articolul «Menopauza: dieta care ține sub control bufeurile»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.