Revista care te menține sănătos

Știri

Băuturile carbogazoase cresc riscul de boli cardiovasculare

Mădălina Cristea; surse: sciencedirect.com, medicalnewstoday.com
8 martie 2024
Share
Băuturile carbogazoase cresc riscul de boli cardiovasculare

Mergeți la sală? Vă plimbați cu bicicleta sau pe jos? Poate practicați yoga, pilates sau faceți mișcare, la modul general, cu scopul de a vă meține sănătatea pe termen lung? Totul ar putea fi în zadar dacă obișnuiți să consumați două sucuri carbogazoase pe săptămână. Din păcate, excesul de zahăr din aceste băuturi populare anulează beneficiile sportului asupra inimii. Astfel, crește predispoziția la inflamație cronică și obezitate, factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Concluzia le aparține unor cercetători americani și a fost publicată recent în The American Journal of Clinical Nutrition.

Este bine cunoscut faptul că o alimentație bogată în zaharuri adăugate se află în strânsă legătură cu numeroase probleme de sănătate. Un lucru neștiut până acum a fost faptul că că nici măcar practicarea exercițiilor fizice nu compensează daunele cauzate de aceste vicii dulci.

Sportul nu atenuează daunele cauzate de zahăr

Cercetătorii americani avertizează că activitatea fizică nu anulează riscul de boli cardiovasculare și alte complicații asociate consumului de băuturi îndulcite cu zahăr. Pentru a ajunge la această concluzie, specialiștii analizat date de la peste 100.000 de adulți pe o perioadă de 30 de ani. În urma centralizării rezultatelor, s-a descoperit că persoanele care au băut de cel puțin două ori pe săptămână băuturi îndulcite cu zahăr au prezentat un risc crescut de boli cardiovasculare, în ciuda nivelului lor de activitate fizică. Mai exact, chiar dacă subiecții s-au angajat în 150 de minute de activitate fizică săptămânală (durata minimă recomandată de către specialiști), efortul lor nu a depășit daunele cauzate de băuturile carbogazoase.

Rezervă online şi ridică suplimentul alimentar CardioVita din cea mai apropiată farmacie Catena. Acesta contribuie la reducerea oboselii şi la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

Din numeroase cercetări anterioate s-a descoperit că aportul ridicat de zahăr poate duce la creșterea trigliceridelor, inflamație cronică, boli cardiovasculare, kilograme în plus, diabet, implicit boli renale, probleme de vedere și neuropatie.

S-ar putea să fiți surprinși, însă o doză de suc poate avea chiar și 10 lingurițe de zahăr. Specialiștii de la The American Heart Association recomandă ca limita zilnică de zahăr adăugat să fie de cel mult șase lingurițe pentru femei și cel mult nouă lingurițe pentru bărbați.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Benesio Neuroalfa. Un supliment alimentar cu o compoziţie complexă, care poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei, susţine sistemul nervos periferic şi funcţiile cerebrale.

sucuri acidulate, sucuri cu zahar, bauturi carbogazoase, bauturi cu zahar, bauturi indulcite,

Cu ce putem înlocui băuturile cu zahăr

Pe această cale, specialiștii recomandă renunțarea la băuturile cu zahăr. Ideal ar fi ca aceastea să fie înlocuite cu apă, cafea cau ceai neîndulcite.

Dacă nu vă place apa simplă, puteți încerca varianta aromatizată sau infuzată. Astfel, într-un recipient cu apă, adăugați după plac:

  • felii de lime, lămâie, portocală sau grepfrut;
  • afine sau zmeură concelate sau inserate în cuburi de gheață (pentru un aspect intresant);
  • felii de castravete și ghimbir;
  • frunze de mentă, busuioc sau rozmarin.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.