Revista care te menține sănătos

Știri

Boala Alzheimer, detectata prin mirosul urinei?

19 ianuarie 2016
Share

Expertii sustin ca ar fi posibil sa se puna la punct un test care sa poata diagnostica precoce boala Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in Scientific Reports. Testul ar urma sa detecteze aceasta patologie neurologica prin mirosul urinei. Cercetatorii de la Monell Center, Statele Unite, si de la Ministerul American al Agriculturii au condus un studiu pe soarecii de laborator modificati genetic pentru a dezvolta Alzheimer.

Boala Alzheimer ar putea fi depistata din timp

Anchor Acestia au observat ca, inainte ca boala sa se declanseze, mirosul urinei se modifica. Acest miros unic a putut fi recunoscut, comparativ cu soarecii din grupul de control. Mirosul urinei se modifica prin procesele metabolice asociate bolii. Diferentele de miros ar putea fi sesizate chiar inainte de formarea placilor de amiloid. Daca rezultatele studiului vor fi incurajatoare, va fi nevoie de noi cercetari pentru a determina daca acest mod de depistare precoce a bolii va fi eficient si in cazul oamenilor. Un astfel de diagnostic precoce ar putea reduce declinul cognitiv.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Boala Alzheimer, detectata prin mirosul urinei?»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate