Revista care te menține sănătos

Neurologie

(P) Revidox și bolile neurodegenerative

8 august 2023
Share
(P) Revidox și bolile neurodegenerative

Stresul oxidativ și efectele acestuia pot contribui la dezvoltarea anumitor tulburări neurodegenerative, precum bolile Alzheimer și Parkinson. Creierul este deosebit de vulnerabil în fața stresului oxidativ, deoarece celulele cerebrale au nevoie de cantități mari de oxigen. Creierul consumă aproximativ 20% din cantitatea totală de oxigen necesară organismului.

Celulele creierului folosesc oxigenul pentru a îndeplini procese metabolice intense, care generează radicali liberi. Acești radicali liberi ajută în susținerea dezvoltării celulelor creierului, a neuroplasticității și a bunei funcționări a sistemului cognitiv. Excesul de radicali liberi poate deteriora structurile din interiorul celulelor creierului și pot cauza decesul celulelor, fapt ce poate crește riscul de boală Parkinson. Totodată stresul oxidativ alterează proteinele esențiale din corp, cum ar fi cele din clasa peptidelor, proces care poate favoriza apariția bolii Alzheimer.

Boli asociate cu stresul oxidativ

Printre afecțiunile neurodegenerative asociate cu stresul oxidativ se numără Boala Alzheimer și Boala Parkinson.

Boala Alzheimer este o tulburare a creierului care afectează în general oamenii mai în vârstă și reprezintă o formă de demență la bătrâni. Medicii prezic ca 1 din 10 persoane de peste 65 de ani vor fi afectate, în timp ce 1 din 2 persoane peste 85 de ani sunt în pericol.

Boala Parkinson poate avea atât cauze genetice, cât și de mediu, pacienții prezentând tremor, tulburări de mers, probleme de memorie.

Fără îndoială medicamentele joacă un rol important, dar și suplimentele nutritive pot avea efecte benefice asupra stării pacienților. În 2016, cercetătorii au concluzionat că utilizarea potențială a Resveratrolului ca substanță cu proprietăți neuroprotectoare în cazul Bolii Parkinson a lansat căi promițătoare. Cu alte cuvinte, Resveratrolul trebuie luat în considerare pentru a preveni agravarea Bolii Parkinson la cei diagnosticați.

Numeroase studii au evidențiat rolul protectiv al resveratrolului și în Boala Alzheimer, datorită proprietăților sale neuroprotective.

Literatura științifică arată aproape 300 de studii privind Resveratrolul și Boala Alzheimer. Dr. Dale Bredersen de la UCLA include Resveratrolul în noul său program de tratament al Bolii Alzheimer. Un studiu din 2012 a arătat că Resveratrolul ar putea ajuta la minimizarea schimbărilor în creier care să conducă la Boala Alzheimer, în timp ce un studiu din 2015 a arătat importanța Resveratrolului în prevenirea Bolii Alzheimer. Mai recent, un studiu din 2017 publicat în revista Nutrients a recomandat utilizarea Resveratrolului ca parte a unui protocol de tratament.

stresul oxidativ, Alzheimer, boala Alzheimer, Parkinson, resveratrol, Revidox,

Revidox, adjuvant în bolile neurodegenerative

Studiile au demonstrat că Resveratrolul acționează asupra zonelor inflamate din creier din cauza acumulării excesive a unei proteine numite beta-amiloid. Aceasta din urmă se găsește în mod normal în creier, însă dacă se extinde prea mult, favorizează apariția unor maladii neurodegenerative, mai ales a Alzheimer-ului. 

Testele efectuate până acum au evidențiat faptul că Resveratrolul încetinește declinul cognitiv determinat de acumularea de beta-amiloid, inhibând nu numai evoluția, ci și gradul de toxicitate a acestuia, protejând celulele creierului.

Molecula inovativă Stilvid® 84% din compoziția suplimentului alimentar Revidox este o moleculă polifenolică de Resveratrol patentată în anul 2009 de către Juan Carlos Espin de Gea, doctor în biochimie, cercetător al CSIC-CEBAS, pe domeniul Calității, Siguranței și Bioactivității Alimentelor Vegetale, situat în Murcia, Spania.

O capsulă de Revidox conține o cantitate de Resveratrol echivalentă cu principiile active din 45 kg de struguri roșii. Acest fapt este posibil prin supunerea strugurelui roșu din specia Vitis vinifera, la raze UVC, printr-o metodă inovatoare. Metoda asigură creșterea concentrației de Resveratrol de minim 11 ori față de nivelul normal. De asemenea, patentul presupune metoda revoluționară de extracție a Resveratrolului din strugure, pentru obținerea cantității optime și cu potențial de biodisponibilitate maxim.

Pe lângă Resveratrol, Revidox mai conține extract uscat de rodie și seleniu. Rodia are puternice proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și vasoprotectoare. Seleniu posedă acțiune antioxidantă, imunomodulatoare și antitumorală. Toate trei acționează în sinergism, oferind produsului Revidox acele proprietăți pentru care este apreciat de către medici, farmaciști și pacienți.

Revidox este recomandat persoanelor cu boli neurodegenerative ca adjuvant, administrat câte 1 capsulă pe zi (pe lângă tratamentul alopat, indicat de către doctor).

Pot beneficia de suplimentul alimentar Revidox și persoanele cu risc de a dezvolta boli neurodegenerative (în scop preventiv) sau cele preocupate de de sănătatea lor.

Pentru că este mult mai ușor să previi decât să tratezi!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.