Revista care te menține sănătos

Știri

De la burnout la echilibru. Cum recunoasteti semnele epuizarii

4 iunie 2018
Share

Va simtiti foarte obositi? Va petreceti aproape toata ziua la serviciu, fara pauze si cu tot mai putin timp dedicat familiei? Exista riscul sa suferiti de sindromul burnout (sindromul epuizarii profesionale), in conditiile in care traim vremuri in care solicitarea la locul de munca depaseste, cateodata, posibilitatile organismului nostru.

In cadrul evenimentului „De la BURNOUT la echilibru. Curs de management al oboselii: analize, nutritie, miscare, psihoterapie”, dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, a explicat cum se manifesta acest sindrom extrem de periculos pentru sanatate:  „stresul de resimte doar la nivel fizic, in timp ce oboseala cronica se observa atunci cand apar probleme psihice, spre exemplu: va confruntati cu lipsa de motivatie, sentimente de tristete asociate cu pierderea interesului fata de multe activitati care au fost odata placute, repulsie, gradul de toleranta redus fata de persoanele dragi, dispozitie depresiva”.

Sindromul burnout va lasa epuizati si demoralizati

In cele mai multe cazuri, este greu sa realizam ca suntem epuizati si asta pentru ca sindromul burnout apare fara sa ne dam seama si ne seaca de energie, lasandu-ne epuizati si demoralizati.

„Exista mai multe semne care ajuta la recunoasterea oboselii cronice, cele mai comune sunt: dureri de cap, palpitatii, alergii, boli digestive, apatie si anxietate, atacuri de panica, insomnie, agresivitate, lipsa de interes fata de orice activitate. Daca se recunosc 4 semne din cele enuntate este posibil sa fiti in prag de burnout”, a subliniat dr. Laura Ene.

Si cum epuizarea la locul de munca aduce cu sine si o performanta scazuta, companiile au posibilitatea de a sprijini angajatii prin programe de wellbeing, sustinute de medici, si sedinte de terapie prin arta.

Nota pentru articolul «De la burnout la echilibru. Cum recunoasteti semnele epuizarii»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate