Revista care te menține sănătos

Știri

Mancati broccoli? Oamenii de stiinta sustin ca mentine sanatate sistemului digestiv

19 octombrie 2017
Share
Mancati broccoli? Oamenii de stiinta sustin ca mentine sanatate sistemului digestiv

Broccoli nu este un aliment pe gustul tuturor, insa oamenii de stiinta anunta ca are proprietati extraordinare asupra sanatatii sistemului digestiv. Conform unui studiu coordonat de prof. dr. Gary Perdew, de la Colegiul de Stiinte Agricole, din cadrul Universitatii Penn State (SUA), atat varza de Bruxelles, cat si conopida au efecte benefice. Cercetarea efectuata pe soareci de laborator a relevat faptul ca cei care au avut inclus in dieta si broccoli au tolerat mult mai bine simptome similare cu ale sindromului intestinului permeabil si cu ale colitei.

Legumele crucifere au numeroase beneficii pentru sanatate

Cercetatorii afirma ca legumele crucifere contin un compus chimic organic, denumit glucozinolat de indol, care se descompune in stomac in alti compusi, printre care indolocarbazol (ICZ). Faptul ca ICZ se leaga si activeaza un receptor numit AHR, ajuta la mentinerea unei balante corecte in flora intestinala. Functionarea normala a acestui mecanism poate duce chiar si la prevenirea bolii Crohn.

„Exista o multime de motive pentru care vrem sa gasim solutii care sa mentina sanatatea sistemului gastrointestinal. Unul dintre acestea este ca aparitia inflamatiilor in sindromul intestinului permeabil poate duce la alte conditii grave, precum artrita si boli ale inimii”, a declarat autorul studiului. Conform specialistilor, trei maini de broccoli este o cantitate suficienta pentru organism. Totusi, daca suferiti de colita intrebati medicul despre cantitatile pe care le puteti consuma, in cazul acestei conditii putand exista si efecte negative.

Nota pentru articolul «Mancati broccoli? Oamenii de stiinta sustin ca mentine sanatate sistemului digestiv»:3.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.