Revista care te menține sănătos

Știri

Omega-3 are efecte benefice asupra sistemului digestiv feminin

29 septembrie 2017
Share
Omega-3 are efecte benefice asupra sistemului digestiv feminin

Oamenii de stiinta britanici de la King’s College London, in colaborare cu specialisti americani, au descoperit faptul ca acizii grasi Omega-3 ajuta foarte mult la functionarea corecta a sistemului digestiv, in special la femeile peste 45 de ani.

Cercetarea, efectuata pe 876 de femei, cu varsta medie de 65 de ani, s-a concentrat pe dieta alimentara, ce a cuprins alimente bogate in Omega-3, precum: peste gras, nuci, oua, orez salbatic sau seminte de in. Concluzia a fost ca microbiomul (totalitatea bacteriilor din tractul digestiv) a fost influentat in sens pozitiv de aportul mare de acizi grasi Omega-3.

Specialistii recomanda consumul cat mai multor surse de Omega-3

Acest studiu este unul dintre cele mai mari, avand ca subiect influenta Omega-3 asupra sistemului digestiv. Medicii spun ca rezultatele acestui studiu, care arata si alte beneficii ale Omega-3, pe langa cele asupra inimii si creierului, sunt extrem de incurajatoare si indeamna la consumul cat mai multor alimente ce contin acesti acizi grasi, atat de benefici organismului uman.

„Aceasta cercetare prezinta rezultate incredibile intr-un domeniu (n.r. sanatatea sistemului digestiv) unde era mare nevoie. Avand in vedere dovezile certe pe care le avem deja asupra beneficiilor Omega-3, dar si importanta mentinerii unui sistem digestiv sanatos, este logic sa includem cat mai multe surse de Omega-3 in dieta noastra, pentru a ne imbunatati sanatatea si starea de bine!”, considera expertul dietetician american Kara Landau.

Printre efectele cele mai importante ale acizilor grasi Omega-3, amintim: regleaza procesele fiziologice fundamentale, cum ar fi diviziunea si cresterea celulara, secretiile hormonale, efecte antitrombotice si antiinflamatoare, actiuni pozitive asupra aparatului cardiovascular, asupra tensiunii arteriale, dar si asupra sistemului nervos.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.