Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou organ a fost descoperit in corpul uman

29 martie 2018
Share
Un nou organ a fost descoperit in corpul uman

Poate parea incredibil, in conditiile in care credeam ca stiinta a descoperit aproape totul despre corpul uman, dar cercetatorii spun ca au descoperit un nou organ. Numit interstitiu (interstitium), acesta reprezinta o retea de compartimente umplute cu lichid, localizata in tesuturile conjunctive din tot corpul, sub piele.

Pana acum, se credea ca aceste straturi tisulare erau un „zid de colagen”, dar acum cercetatorii spun ca, de fapt, acestea sunt precum o „autostrada deschisa, plina cu lichid”. Aceste compartimente nu au putut fi observate de oamenii de stiinta pentru ca nu apar pe slide-urile microscopice standard. Acum, cercetatorii au folosit o noua tehnica imagistica care le-a permis analizarea tesutului viu, la nivel microscopic.

Descoperirea ar putea fi de ajutor in lupta impotriva cancerului

Aceasta descoperire poate avea multiple aplicatii, inclusiv in privinta cancerului, spune unul dintre autorii studiului, dr. Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea Langone din New York (SUA).

Cercetarea a relevat, partial, modalitatea in care tumorile canceroase care invadeaza acest strat de tesut ajung sa se raspandeasca. Acest lucru se intampla pentru ca aceste compartimente pline cu lochid ar fi sursa limfei, care se varsa in sistemul limfatic. Identificarea mecanismului deplasarii celulelor canceroase ar putea avea in viitor aplicatii in prevenirea sau incetinirea cancerului.

Termenul de organ nou este momentan unul neoficial. Pentru a avea un statut oficial, sunt necesare mai multe studii.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.