Revista care te menține sănătos

Știri

Studiu nou: de ce sunt periculoase reinfectările cu SARS-CoV-2?

Adelina Mariş; sursa: verywellhealth.com
25 noiembrie 2022
Share
Studiu nou: de ce sunt periculoase reinfectările cu SARS-CoV-2?

Chiar dacă statisticile privind cazurile de COVID-19 nu mai sunt extrem de alarmante, un nou studiu scoate la iveală unele concluzii îngrijorătoare. Cu cât un pacient trece prin mai multe reinfectări cu SARS-CoV-2, cu atât este mai mare riscul de simptome severe, spitalizare și deces, atrag atenția cercetătorii. Așadar, vorbim despre un nou apel al experților prin care se recomandă continuarea precaută pentru a evita orice infecție cu virusul. Pe lângă vaccinare, ei recomandă oamenilor să practice măsuri de sănătate publică, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea în spațiile publice interioare.

Datele au fost colectate de la pacienți din baza de date a Department of Veterans Affairs (VA) din Statele Unite, fiind vorba de peste 443.000 de persoane, care au fost infectate o dată și aproape 41.000 care au avut două sau mai multe infecții; iar mai mult de 5 milioane care nu au avut niciodată o infecție cu SARS-CoV-2.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid; care conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Riscurile unei reinfectări cu SARS-CoV-2

Cercetătorii au descoperit că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 de două sau mai multe ori au avut un risc de deces de peste două ori și un triplu risc de spitalizare în comparație cu cineva care a fost infectat o dată, indiferent de câte doze de vaccin a primit.

Persoanele care au fost reinfectate au avut, de asemenea, un risc mai mare să dezvolte long-COVID și afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și tulburările de coagulare a sângelui. Aceste riscuri au fost mai mari la acei pacienți care au trecut prin trei sau mai multe reinfectări cu SARS-CoV-2.

Iar o infecție anterioară nu scade riscul efectelor negative asupra sănătății. Pe baza rapoartelor anterioare, imunitatea naturală față de infecțiile anterioare nu este la fel de robustă ca imunitatea indusă de vaccin.

Noul studiu pune accent asupra importanței evitării infecției cu orice preț. Iar specialiștii susțin că vor căuta să analizeze în continuarea care sunt modalitățile prin care să se reducă riscurile de reinfecții. Iar mesajul lor principal este că indiferent dacă o persoană a trecut sau nu prin COVID-19, aceasta trebuie să se protejeze în continuare. Sfatul specialiștilor este să fie luate în continuare măsuri de precauție pentru sănătatea publică. Aceasta înseamnă să purtăm în continuare masca la interior și evităm spațiile aglomerate.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.