Revista care te mentine sanatos

Stiri

Alaptatul, obligatoriu pentru plamani puternici si sanatosi

10 februarie 2012
Share

O noua cercetare demonstreaza ca alaptatul este crucial pentru dezvoltarea organismului uman. Potrivit acestei cercetari, bebelusii alaptati in mod corespunzator au plamani mai sanatosi in comparatie cu ceilalti bebelusi, chiar daca mamele lor au probleme respiratorii, precum astmul.

Specialistii au descoperit ca alaptatul este cea mai puternica metoda pentu a avea plamani sanatosi si puternici. Desi inaintea acestui studiu se considera ca mamicile care au astm ar putea transmite si copiilor aceasta afectiune, acest nou studiu arata ca, de fapt, alaptatul reduce riscul copiilor de a face astm, in timp ce acei bebelusi pe care mamele nu ii alapteaza pot dezvolta probleme respiratorii.

Alaptatul creste volumul plamanilor, facandu-i pe copii mai putin susceptibili de a se imbolnavi de astm. Intr-un studiu similar publicat anul trecut, cercetatorii francezi au descoperit ca bebelusii care nu beneficiaza de lapte matern, ci sunt hraniti cu o formula sintetica, prezinta riscul de a dezvolta boli cronice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.naturalnews.com

Nota pentru articolul «Alaptatul, obligatoriu pentru plamani puternici si sanatosi»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate