Revista care te menține sănătos

Știri

Beti cafea intre orele 09:30 si 11:30 pentru a obtine efectul dorit

11 noiembrie 2013
Share

Pentru multi dintre noi, cafeaua este combustibilul care ne ajuta sa facem fata unei zile intregi, inca de la primele ore ale diminetii. Expertii sustin insa ca pentru a beneficia de efectul cofeinei este indicat sa fie consumata intre orele 09:30 si 11:30. Trebuie sa beti cafeaua atunci cand nivelul de cortizol este unul foarte scazut, deoarece cofeina interactioneaza cu acest hormon.

Oamenii care beau cafea atunci cand nivelul acestui hormon este ridicat, mai ales intre orele 08:00 si 09:00, pot dezvolta o toleranta la cofeina, ceea ce inseamna ca va fi mai putin eficienta.

Nivelul hormonului cortizol este mai ridicat in special dupa ce o persoana se trezeste, insa incepe sa scada dupa aproximativ o ora. Aceasta perioada este cea mai benefica pentru a profita de eficienta cofeinei, deoarece promoveaza producerea de cortizol atunci cand acesta incepe sa scada. De asemenea, intre orele 17:30 si 18:30, nivelul de cortizol este unul crescut, asa ca acesta nu este un moment bun pentru a bea cafea, deoarece cortizolul este legat de starea de alerta. Unul dintre principiile-cheie ale farmacologiei este ca un medicament sa fie administrat atunci cand organismul are intr-adevar nevoie, altfel se poate dezvolta o intoleranta. Persoanele care beau cafea la prima ora a diminetii vor avea nevoie de inca o cana si inca o cana, din ce in ce mai puternica pentru a obtine efectul dorit. Acest lucru depinde insa si de orele la care se trezeste persoana respectiva.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.