Revista care te menține sănătos

Știri

Tai Chi, o disciplina recomandata seniorilor

22 septembrie 2015
Share

Tai Chi este o veche arta cu beneficii pentru persoanele in varsta care sufera de boli cronice, dupa cum indica rezultatele unui nou studiu in domeniu. Tai Chi-ul, o disciplina chineza antica, este o activitate fizica ce nu forteaza foarte mult muschii si articulatiile.

Este, sa-i spunem, o forma de miscare potrivita pentru seniori. In plus, reduce stresul si anxietatea. Folosit ca terapie complementara, Tai Chi-ul ar putea prezenta beneficii in caz de artrita, boli cardiace etc.

Practicati Tai Chi!

Acest nou studiu condus de catre expertii de la Universitatea din Columbia Britanica, Vancouver, Canada, a studiat legatura dintre Tai Chi, simptomele cancerului, ale afectiunilor cardiace si ale bronhopneumopatiei obstructive cronice. Pentru a ajunge la niste concluzii, expertii au analizat alte 34 de studii dezvoltate pe acelasi subiect si au tinut sub observatie 1.600 de participanti. Acestia au practicat Tai Chi doua-trei ore pe saptamana, timp de douasprezece saptamani. Varsta acestora era cuprinsa intre 50 si 70 de ani. S-a constatat ca practicarea acestei discipline era asociata cu imbunatatirea fortei musculare a pacientilor. Participantii cu osteoartita se simteau mult mai bine, nu mai prezentau dureri si rigiditate musculara. Studiul a fost publicat in British Journal of Sports Medicine.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Tai Chi, o disciplina recomandata seniorilor»:3.33/ 5 (6 voturi)
#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.