Revista care te menține sănătos

Știri

Cercetatorii japonezi au creat piele perfect functionala

7 aprilie 2016
Share

Oamenii de stiinta japonezi au reusit sa realizeze cu succes la soarecii de laborator un transplant de piele conceputa artificial, care se pare ca ar avea aceleasi functii ca pielea umana.

Odata grefat, tesutul ar putea reproduce comportamentul natural al pielii umane. Cercetarea a fost realizata in colaborare cu Universitatea din Tokyo.

Pielea artificiala, perfect functionala

Cercetatorii au ajuns la acest rezultat dupa ce au prelevat celule stem din pulpa dentara. Au reusit apoi sa produca diferite straturi de piele cu foliculi de par si glande sudoripare. Cand tesutul artificial a fost transplantat soarecilor, s-a dovedit a fi perfect functional. Astfel, savantii au reusit sa aduca in plus noi componente extrem de importante, iar in cinci ani, descoperirea ar putea fi pusa in aplicare si in randul oamenilor. Cercetatorii spera sa poata folosi pielea artificiala in cazul victimelor care au suferit arsuri sau care au boli de piele.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.