Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cercetatorii japonezi au creat piele perfect functionala

7 aprilie 2016
Share

Oamenii de stiinta japonezi au reusit sa realizeze cu succes la soarecii de laborator un transplant de piele conceputa artificial, care se pare ca ar avea aceleasi functii ca pielea umana.

Odata grefat, tesutul ar putea reproduce comportamentul natural al pielii umane. Cercetarea a fost realizata in colaborare cu Universitatea din Tokyo.

Pielea artificiala, perfect functionala

Cercetatorii au ajuns la acest rezultat dupa ce au prelevat celule stem din pulpa dentara. Au reusit apoi sa produca diferite straturi de piele cu foliculi de par si glande sudoripare. Cand tesutul artificial a fost transplantat soarecilor, s-a dovedit a fi perfect functional. Astfel, savantii au reusit sa aduca in plus noi componente extrem de importante, iar in cinci ani, descoperirea ar putea fi pusa in aplicare si in randul oamenilor. Cercetatorii spera sa poata folosi pielea artificiala in cazul victimelor care au suferit arsuri sau care au boli de piele.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Cercetatorii japonezi au creat piele perfect functionala»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate