Stiri

Sarcina provoaca modificari in creierul femeii

vineri, 23 decembrie 2016
Share

Sarcina determina schimbari pe termen lung in creierul unei femei, schimbari care o fac sa-si iubeasca pruncul. Mai multe femei aflate la prima sarcina au fost subiectul unei cercetari. Lor li s-au efectuat scanari ale creierului. Cercetatorii au observat ca regiunile creierului implicate in recunoasterea faciala si emotie s-au „aprins” puternic ca raspuns la vederea propriului copil. Dar nu si la vederea altor copii.

Scanarile nu au inregistrat aceeasi activitate cerebrala in cazul tatilor care-si priveau pentru prima data copiii. In schimb, nu s-au inregistrat modificarile „clasice” ale „creierului insarcinat” sau „de bebelus” (baby brain), respectiv problemele de memorie si concentrare pe care le au femeile gravide (sau cel putin o parte dintre ele).

Receptivitate mai mare

Oamenii de stiinta precizeaza ca schimbarile observate sunt puternice si vizibile si dupa doi ani de la nastere. Astfel, specialistii isi pot da seama privind o scanare a creierului care femeie este mama si care nu. Potrivit acestora, modificarile la nivelul creierului implica o anumita contractie a materiei cenusii in creierul unei mame si sunt cauzate de un val imens de hormoni care afecteaza creierul mamei in timpul sarcinii. Aceasta transformare le face pe femei sa fie mult mai receptive la nevoile bebelusului.

Elena Coroianu

Sursa: MailOnline

Nota pentru articolul «Sarcina provoaca modificari in creierul femeii»:5.00/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:55:14+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc