Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cofeina in exces poate provoca anxietate

28 ianuarie 2014
Share

Cofeina este un stimulent al sistemului nervos si al celui cardiovascular, care actioneaza impotriva oboselii provocand un impuls de energie. „Cofeina este un mic drog care actioneaza asupra muschilor”, glumeste Florence Rossi-Pacini, nutritionist francez. Insa specialista recunoaste si ca, utilizata in doze moderate, aceasta substanta naturala are proprietati benefice asupra organismului.

Ce este de facut insa in momentul in care doza de cofeina consumata zilnic este marita fara sa stim, aceasta fiind „ascunsa” in diverse produse? Ei bine, este adevarat. Cofeina nu se gaseste doar in cafea si anumite ceaiuri, ci poate fi identificata si in unele medicamente care actioneaza impotriva durerii, ori in unele suplimente alimentare, in ciocolata, in guma de mestecat sau bauturile tip Cola, dupa cum sustine Florence Rossi-Pacini.

In cantitati mari, aceasta substanta poate duce la tulburari cardiace, poate provoca tulburari de somn, iritatie gastrica, tahicardie, cresterea tensiunii arteriale si chiar anxietate. De aceea, e important sa citim cu mare atentie etichetele produselor si sa evitam excesele, avertizeaza specialista!

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Cofeina in exces poate provoca anxietate»:3.00/ 5 (4 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate