Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sucurile dulci si acidulate, periculoase pentru creier?

marti, 26 noiembrie 2013
Share

Consumul regulat de sucuri acidulate care contin zahar ar putea aduce modificari semnificative la nivelul creierului. In urma unui studiu s-a constatat ca astfel de bauturi duc la hiperactivitate si altereaza sute de proteine din creier. Modificari cerebrale similiare au mai fost observate in cazul unor boli precum Alzheimer.

Pentru foarte multi dintre adulti, aceste bauturi reprezinta o cantitate importanta din aportul zilnic de calorii, insa pot aduce modificari comportamentale si nu numai.

Atunci cand va este sete, beti apa, pentru ca, altfel, va expuneti unor afectiuni precum diabetul, obezitatea, pancreatita, cancerul de prostata, chiar paralizia. Studiile realizate pe soarecii de laborator au inregistrat modificari in ceea ce priveste creierul rozatoarelor la un numar de aproximativ 300 de proteine. O alimentatie pe baza de zahar poate afecta atat creierul, cat si, desigur, talia.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Sucurile dulci si acidulate, periculoase pentru creier?»:4.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:41+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate