Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinarea salveaza cinci vieti pe minut

27 aprilie 2018
Share

La nivel mondial, ultima saptamana din aprilie este dedicata imunizarii. Vaccinarea ramane in continuare singura metoda de protectie impotriva unor boli ce pot ameninta viata si pentru care nu exista inca tratament. Potrivit statisticilor, imunizarea salveaza cinci vieti la fiecare 60 de secunde.

In prezent, exista vaccinuri disponibile la nivel mondial pentru prevenirea a 26 de boli ce pot fi eradicate sau diminuate prin imunizare, noi vaccinuri aflandu-se in stadiu de dezvoltare pentru alte peste 20 de afectiuni. Implementarea programelor de imunizare pe scara larga in ultimele decenii a condus la o reducere semnificativa a numarului de imbolnaviri si a deceselor ce puteau fi prevenite prin vaccinare, contribuind, totodata, la cresterea sperantei de viata cu 15 – 25 de ani.

In ciuda acestor beneficii, vaccinurile raman subevaluate si insuficient utilizate. Spre exemplu, in Europa de Vest, aproximativ 5% din bugetele de asistenta medicala sunt alocate preventiei si 0,5% vaccinarii, desi vaccinarea reprezinta cea mai eficienta metoda de preventie pentru intreaga populatie.

Nota pentru articolul «Vaccinarea salveaza cinci vieti pe minut»:4.20/ 5 (5 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate