Revista care te menține sănătos

Știri

9 tari in lupta cu eradicarea hepatitelor, dar nu si Romania

13 noiembrie 2017
Share
9 tari in lupta cu eradicarea hepatitelor, dar nu si Romania

In timp ce 9 tari sunt in grafic in incercarea de eradicare a hepatitelor B si C, se pare ca Romania nu intreprinde masurile necesare ce ar putea duce la vindecarea acestora. Tari precum Brazilia, Georgia, Germania, Olanda, Islanda, Australia, Egipt, Japonia si Qatar se afla „pe verde” in topul celor 194 de tari ce urmaresc eradicarea hepatitelor, conform unui plan mondial elaborat in 2016 de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Alte 22 de tari se afla in grafic, incepand sa se implice in aceasta initiativa. Din punct de vedere medical, exista tratamente pentru hepatitele A, B si C, cele din urma punand probleme doar din cauza costurilor crescute.

Cum au procedat tarile interesate de eradicarea hepatitelor

In contextul intelegerii importantei planului OMS, mai multe tari au adoptat diverse solutii pentru a-si atinge obiectivele. De exemplu, in Australia autoritatile realizeaza un parteneriat cu companiile farmaceutice, finantat de stat, ce are ca scop oferirea de tratamente pentru toti bolnavii de hepatita C. Rezultatul? 30.000 de pacienti au fost vindecati in 2016 de hepatita C, conform datelor oferite de sciencealert.com!

Pe de alta parte, in Egipt sunt implementate programe de depistare a hepatitelor si se fac eforturi pentru producerea in masa a unor tratamente mai ieftine.

Conform datelor Observatorului Polaris, ce monitorizeaza lupta impotriva hepatitelor, tari precum Romania trebuie sa aiba o schimbare completa de atitudine fata de aceasta problema si trebuie sa implementeze politici de sanatate si initiative pentru eradicarea hepatitelor.

„Va fi aproape imposibil pentru majoritatea celorlalte tari sa indeplineasca obiectivele OMS fara o schimbare majora in ceea ce priveste vointa politica si accesul pacientilor la diagnosticare si tratament”, sustine dr. Homie Razavi, director al Centrului American de Analizare a Bolilor.

Conform studiului Hep-CORE, realizat de Asociatia Europeana a Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, in Romania 800.000 de oameni au hepatita B, iar 600.000 au hepatita C, ceea ce inseamna un numar total de bolnavi de hepatite de 1.400.000. Romania este pe locul 1 in Europa la cazurile de hepatita C.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.