Revista care te mentine sanatos

Stiri

Suplimentarea cu zinc reduce durata racelilor

28 aprilie 2014
Share

Daca de la aparitia primelor simptome ale racelii pacientii vor lua suplimente pe baza de zinc, perioada in care o persoana va fi bolnava se va reduce cu pana la jumatate, potrivit unui studiu stiintific publicat in revista Journal of American Medical Association.

S-a observat ca administrarea dozelor de zinc reduce durata racelii la doar 4 zile jumatate in loc de 8 zile jumatate. Totusi, zincul nu afecteaza severitatea simptomelor si nici nu le diminueaza. Scurgerile nazale, tusea, stranutul si frisoanele vor exista in continuare. Oamenii de stiinta au efectuat, de asemenea, si studii asupra copiilor. S-a observat ca doar 38,2% dintre voluntari au racit, spre deosebire de 61,8% dintre copiii care primisera pastile placebo. Rezultatele studiului sunt incurajatoare. Efectele pozitive ale zincului sunt semnificative daca se administreaza 75 mg pe zi.

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Nota pentru articolul «Suplimentarea cu zinc reduce durata racelilor»:4.67/ 5 (3 voturi)
#tags   \   ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate