Revista care te mentine sanatos

Stiri

Gandirea pozitiva reduce riscul bolilor cardiace

9 octombrie 2015
Share

Pentru a ne pastra inima sanatoasa, trebuie sa gandim pozitiv, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in Psychosomatic Medicine. Persoanele cu risc crescut de boli cardiovasculare ar trebui sa dezvolte energii si sentimente pozitive si sa se fereasca de stres si anxietate, factori de risc in ceea ce priveste bolile cardiace, dar nu numai.

Cercetatorii din Statele Unite au urmarit 1.000 de pacienti cu boli coronariene si le-au evaluat bunastarea psihica la inceputul si sfarsitul studiului.

Gandirea pozitiva si sanatatea inimii

Participantii au raspuns la cateva chestionare despre obiceiurile alimentare, activitatile fizice, calitatea somnului, consumul de alcool, fumatul etc. Li s-a cerut, de asemenea, sa-si autoevalueze emotiile si sentimentele pozitive (interesul, mandria, entuziasmul, inspiratia). Rezultatele studiului au aratat ca sanatatea cardiaca era strans legata de starea de bine psihica. De asemenea, cresterea emotiilor pozitive pe durata studiului a fost asociata cu o ameliorare a activitatilor fizice, calitatii somnului etc. Asadar, expertii sustin ca atitudinea pozitiva ne influenteaza sanatatea generala.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Gandirea pozitiva reduce riscul bolilor cardiace»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate