Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii

23 martie 2016
Share

Doamnelor, amanati alarma si mai dormiti putin! Cercetatorii britanici de la Universitatea Loughborough, Centrul de Cercetare a Somnului, sustin ca femeile au nevoie de mai multe ore de somn, spre deosebire de barbati, deoarece creierul unei femei este mai complex.

„Creierul unei femei este diferit de cel al unui barbat, asa ca si nevoia de somn este usor mai mare. Cum femeia isi foloseste mai mult creierul, trebuie sa recupereze, deci sa doarma mai mult. Femeile fac mai multe lucruri in acelasi timp, sunt flexibile si utilizeaza mai mult din creier decat barbatii. De aici si nevoia”, a declarat profesorul Jim Horne de la universitatea mai sus amintita.

Si numarul cromozomilor influenteaza nevoia de somn

Acelasi profesor sustine ca si numarul cromozomilor influenteaza nevoia de somn. De aceea, femeile, care au doi cromozomi X, au nevoie sa se odihneasca mai mult. In cazul femeilor, lipsa somnului, precum si calitatea lui sunt asociate cu stresul, furia, depresia. In schimb, aceste aspecte in ceea ce priveste lipsa somnului nu au fost descoperite si in cazul barbatilor. Domnilor, daca iubita sau sotia se trezeste morocanoasa dimineata, de acum veti sti ca nu a dormit suficient!

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Nypost.com

Nota pentru articolul «Femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii»:4.40/ 5 (5 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate