Revista care te menține sănătos

Știri

Atacul de cord creste riscul de a dezvolta cancer?

31 ianuarie 2014
Share

Persoanele care sufera un atac de cord sunt mai expuse riscului dezvoltarii cancerului, arata un nou studiu. Expertii de la Clinica Mayo, Statele Unite ale Americii, sustin ca pacientii cu insuficienta cardiaca prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer, insa aparitia acestei probleme creste mortalitatea in randul acestor pacienti.

Mai multe persoane diagnosticate cu insuficienta cardiaca intre 1979 si 1990 aveau un risc cu 48% mai mare de a dezvolta cancer, in timp ce pacientii diagnosticati intre 1991 si 2002 prezentau un risc de 86%.

Printre cauzele posibile ale riscului crescut de cancer la pacientii cu insuficienta cardiaca se numara efectele secundare ale tratamentelor, stresul cauzat de existenta bolii, precum si alte mecanisme asociate cu fiziologia insuficientei cardiace, precum inflamatia. De asemenea, expertii trag un semnal de alarma asupra faptului ca pacientii cu probleme de inima ar trebui indeaproape monitorizati.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.