Revista care te menține sănătos

Știri

Aveti grija la fructele si legumele consumate!

12 decembrie 2013
Share

Un sfert dintre fructele si legumele de pe tarabe contin urme de pesticide, iar o parte chiar depasesc limita admisa. Aceasta este concluzia grava a unui raport de la Autoritatea Sanitara Veterinara care arata ca merele, portocalele, dar si rosiile pot contine substante ce devin periculoase pentru sanatate cand sunt ingerate in cantitati mari.

Din 3.357 de probe analizate, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a stabilit ca un sfert continea reziduuri de pesticide, iar aproximativ 30 de probe depaseau limita admisa de lege de substante toxice. Ingerate in cantitati mari, substantele introduse in legume si fructe pot afecta ficatul, rinichii, sistemul hormonal si pot duce la cresterea in greutate peste masura, spun specialistii. Tocmai de aceea, aceste produse trebuie spalate cu atentie inainte de consum.

De preferat sa se consume cat mai multe produse din productia interna, iar iarna sa se opteze pentru cele din Uniunea Europeana. In ciuda acestor recomandari, Turcia ramane unul dintre principalii furnizori de fructe si legume proaspete pentru Romania.

Cristina Ionescu

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.